Nippon Express

Turn-key betonbouw

We zijn groot voorstander van turn-key betonbouw. Turn-key houdt in dat Hercuton de nieuwbouw van uw bedrijfspand volledig verzorgt. Vanaf de eerste schop in de grond tot en met de afbouw, installaties, terreininrichting et cetera. In veel gevallen schakelen opdrachtgevers ons al in bij de eerste plannen voor aankoop van de grond. We helpen bij het zoeken naar het juiste kavel en adviseren bij de aankoop.

Betonbouw

Betonbouw en Legolisering

We vergelijken onze werkwijze graag met LEGO. Door de mooie, gekleurde LEGO-blokjes te combineren ontstaan de mooiste bouwwerken. Ons productgamma bestaat in feite uit een assortiment prefab betonnen LEGO-blokjes waarmee we een kantoren, bedrijfspanden en logistieke gebouwen samenstellen. Hiermee kunnen we vrijwel elke gewenste architectuur realiseren. Beton is ook uitermate geschikt voor hybride bouw. Daarbij combineren we prefab betonbouw met andere constructiematerialen zoals massief hout of staal. Zo bent u verzekerd van een bedrijfspand met een eigen, unieke uitstraling.

Betonbouw

Brandwerend beton

Beton staat bekend als het meest brandvertragende constructiemateriaal. Kiest u voor betonbouw, dan is uw volledige bedrijfspand in de basis al brandwerend zonder dat u hiervoor kostbare of kwetsbare voorzieningen hoeft aan te brengen. Daarbij heeft u het voordeel dat u met een betonnen bedrijfspand rondom op erfgrens of tegen belending aan kunt bouwen, terwijl u toch aan de brandweereisen voldoet. Hierdoor heeft u – mits het bestemmingsplan het toelaat – dus een groter bouwoppervlakte op hetzelfde perceel.

3

Een betonnen gebouw vraagt weinig energie

Heeft u in de zomermaanden wel eens een kerk bezocht? Dan zal het u niet ontgaan zijn hoe heerlijk koel het daar is. Dat komt door het accumulerend vermogen. Een betonconstructie beschikt ook over een groot accumulerend vermogen. De buitentemperatuur heeft hierdoor weinig directe invloed op het binnenklimaat. Uw bedrijfspand is in de wintermaanden dus gemakkelijk op temperatuur te houden en in de zomermaanden blijft het juist lekker koel. Dit zorgt voor een stabiel en prettig werkklimaat met weinig temperatuurschommelingen.

Turnkey distributiecentrum BPA Maasvlakte

Circulair beton zorgt voor duurzame betonbouw

Op 11 februari 2021 ondertekenden Hercuton, Remco Ruimtebouw en Woody Building Concepts namens het Cluster Bedrijfshuisvesting van JAJO een overeenkomst met New Horizon Material Balance met betrekking tot partnerschap in de Circle of Concrete. In de Circle of Concrete nemen een beperkt aantal bekende en erkende toepassers van circulair beton deel. Ze zijn ambitieus als het gaat om het toepassen van circulaire bouwmaterialen in nieuwbouw en renovatieprojecten en kenmerken zich door daadwerkelijk te DOEN. De partijen zetten zich maximaal in om de enorme CO2-reductie te bewerkstelligen. Hierdoor groeit het proces van toepassen van Urban Mining Concrete en schalen we het volume op, waardoor de impact in een stroomversnelling komt.