Auteur: Daan Arts

Waarom moeilijk doen…

Hoe belangrijk de juiste tools zijn? Nou, een boom zaag je ook niet om met een figuurzaag.

Dat geldt ook voor een bouwproject. Je wilt dat een project snel en efficiënt verloopt én het liefst met een vlekkeloze communicatie. Maar een projectteam bestaat al snel uit tientallen projectpartners en iedereen komt met eigen 3D modellen en de daarbij behorende tekeningen. Denk maar aan eigen medewerkers, adviseurs, leveranciers en onderaannemers. Al die verschillende modellen uit verschillende softwareprogramma’s voeg je niet zomaar samen. Dus hoe zorg je er dan voor dat er geen informatie verloren gaat en de communicatie soepel loopt? Precies, met de juiste tool.

Gewoon in je browser

Voor ons is dat Bimsync. Een online project portaal waarin alle informatie, data en communicatie samenkomt. Zo is alle benodigde informatie voor elke project partner (óók de opdrachtgever) op ieder moment en op elke plek beschikbaar. En (met het gevaar dat dit op een reclameboodschap gaat lijken) er hoeft geen programma voor geïnstalleerd te worden. Het werkt gewoon in de browser. Een apparaat met wifi of 4G/5G is dus alles wat je nodig hebt.

Bimsync is gebaseerd op open standaarden en biedt volledige projectintegratie. Iedereen die niet met modellen werkt kan dus ook deelnemen en profiteren van centralisatie van informatie. Het heeft verschillende features waar het hele project van profiteert:

  • Modelleer- en controleersoftware kan gekoppeld worden en er is een goed gedocumenteerde API voor het naadloos aansluiten met softwarepakketten.
  • Communicatie wordt gecentraliseerd: issue/taak management zorgt ervoor dat je niet meer door e-mails hoeft te zoeken. Alle taken staan centraal en kunnen met persoonlijke filters worden georganiseerd.
  • Door de geïntegreerde 3D viewer krijg je inzicht in het gebouw en kun je informatie/hoeveelheden onttrekken.
  • Door automatisch revisiebeheer verliezen we nooit het overzicht.
  • Documenten controleren, filteren, status toewijzen (conform NEN 19650) en uiteraard is er toegangsbeheer.
  • Door email en/of notificaties in Bimsync blijft iedereen op de hoogte van wijzigingen en toevoegingen.
  • Koppelen van werkinstructies, garantieverklaringen, handleidingen et cetera aan objecten, zodat er niet meer gezocht hoeft te worden in ingewikkelde mappenstructuren.

Happy users

Er zijn uiteraard nog meer van dit soort platformen beschikbaar, maar wij zijn erg blij met de strategische samenwerking met Bimsync. Dat komt vooral door de laagdrempeligheid en het gebruiksgemak. Dat is precies waar de meeste gebruikers behoefte aan hebben.

En de toekomst?

We werken samen met Bimsync om de happy user experience en de functionaliteit te blijven vergroten voor al onze projectdeelnemers. Mocht je interesse hebben om meer te weten over onze manier van werken met het online project portaal? Ik laat het je graag zien! Hoe meer bedrijven werken met dit soort portalen hoe beter het is voor de gehele keten.