Auteur: Jack van den Broek

Niet steeds het wiel opnieuw uitvinden

Als we bij Hercuton uitleggen wat onze werkwijze is, maken we graag de vergelijking met LEGO. Onze missie luidt niet voor niets: “Wij geloven in conceptmatig bouwen, in LEGOlisering. Wij vinden het onlogisch om per project steeds opnieuw het wiel uit te vinden. Om een structurele bijdrage te leveren aan de voorsprong die wij u beloven, verleggen wij continu onze grenzen.”

Aantrekkingskracht

Maar waarom gebruiken we deze term? En waarom zijn we zo’n fan van LEGOlisering? Laten we bij de kern beginnen. Bij LEGO. We zijn er bijna allemaal mee opgegroeid. De mooie, gekleurde blokjes waarmee je ontelbare vormen kunt bouwen. Want dat is voor een groot deel de aantrekkingskracht van LEGO. Het combineren van blokjes tot de mooiste bouwwerken. Ter beeldvorming: je kunt op maar liefst 24 verschillende manieren 2 blokjes met 8 noppen (2×4) aan elkaar bevestigen. En wanneer deze 2 blokjes elk een andere kleur hebben, verandert dit aantal zelfs in 48.

Ontelbare mogelijkheden

Terug naar onze werkwijze. Wij bouwen uiteraard niet met LEGO-blokken, maar wel met prefab beton. Grote, geprefabriceerde, elementen waarmee we gebouwen in ontelbare vormen kunnen realiseren. Ons productgamma bestaat in feite uit zesduizend LEGO-blokjes waaruit we een gebouw samenstellen. Dit noemen wij de omgekeerde benadering van het bouwproces.

Geen gebouwen, maar oplossingen

Maar wat is nu het voordeel voor u als klant? Simpel. Doordat we al heel lang conceptmatig en met vaste elementen werken, weten we waar mogelijke knelpunten zitten. We gebruiken dan ook beproefde detailleringen waardoor faal- en onderhoudskosten tot een minimum beperkt blijven. U bent hierdoor verzekerd van de meest slimme opzet van uw turnkey nieuwbouw. En dat merkt u in uw portemonnee!

Unieke uitstraling

Met onze zesduizend LEGO-blokjes realiseren wij vrijwel elke gewenste architectuur. Daarnaast is beton uitstekend te combineren met andere materialen zoals hout of staal. U bent dus verzekerd van een bedrijfspand met een eigen, unieke uitstraling. Sleutelklaar opgeleverd tegen een concurrerende prijs.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel 088 205 34 00 of mail naar info@hercuton.jajo.com.

Jack van den Broek
Commercieel Manager