Magazijnchef Toine van Leer

Een afspraak om 10.45 uur. Toine haalt nog even koffie. Onderweg naar de koffieautomaat en terug wordt hij drie keer gebeld. Tijdens het interview drukt hij nog vier telefoontjes weg. Zou Toine onze meest gebelde collega zijn?

Foto magazijn

Trots

Wilde je vroeger al Magazijnchef worden?
“Ja, echt waar! En ik zal het je nog sterker vertellen. Vroeger droomde ik ervan om Magazijnchef te worden op een plek waar meerdere bedrijven samengevoegd werden en de magazijnen dus ook. Mijn droom is dus uitgekomen”, grijnst Toine. “Zo’n 33 jaar geleden ben ik namelijk begonnen bij Remco Ruimtebouw. Dat werd op een gegeven moment net als Hercuton onderdeel van Janssen de Jong Groep. Toen Remco Ruimtebouw naar Nieuwkuijk verhuisde, mocht ik het magazijnbeheer van Remco Ruimtebouw integreren in dat van Hercuton. Een mooie opdracht. Als ik nu door het magazijn loop, kan ik alleen maar trots zijn op wat we bereikt hebben.”

Spic en span

“Een opgeruimde werkvloer is het fijnste wat er is. Mijn werk is al ad-hoc genoeg. Ik moet meebewegen met de golf zeg ik altijd maar. Veel schakelen met onze collega’s buiten. Als er iets ontbreekt of ze hebben pech met het materiaal, dan moet dat snel geregeld worden. De bouw moet door.”

Tijd voor ontspanning

“Mijn vrouw en ik trekken er regelmatig op uit met de caravan. Gaan we lekker wandelen en fietsen. Ik kom ook op de fiets naar het werk. Dat zorgt voor rust. ’s Middags lekker je hoofd leeg maken onderweg naar huis. Sinds kort heb ik een elektrische fiets en dat bevalt heel goed. Niet zo’n ouwe lullen-fiets hoor, meer een soort mountainbike. Een sportieve fiets, schrijf dat maar op!”

Ruud van Haaften en Toine van Leer

Als een jas

Zo te horen zit je hier helemaal op je plek.
“Inderdaad. Je werk moet passen als een jas en die van mij past heel goed. Het is een hectische baan, maar ik heb het erg naar mijn zin. Het is ook een fijn bedrijf, we doen het hier echt samen. De sfeer is open en we zijn eerlijk tegen elkaar. Ik hoop hier zeker de 40 jaar vol te maken.”