Stagiair Gijs Akkermans

Finance & Control

“De afgelopen 6 maanden hebben Max Dane en ik (Gijs Akkermans) een afstudeeropdracht mogen uitvoeren bij Hercuton. Max en ik zitten in het vierde jaar van onze opleiding Finance & Control aan Avans Hogeschool Breda. Max en ik hebben een zeer interessante opdracht mogen uitvoeren. Wij hebben een aantal administratieve processen geanalyseerd en gaven hierbij aanbevelingen. Door het analyseren van de processen hebben wij een aandeel bij de implementatie van 4PS. Het leukste van de opdracht vond ik dat we door de opdracht heel het bedrijf hebben kunnen zien, en bovendien kennis hebben mogen maken met de bouwbranche.”

Het echte bedrijfsleven

“We moesten veel thuiswerken, hierdoor was er geen fysiek contact meer met de consultants van 4PS en in mindere mate contact met onze collega’s. Dit vond ik jammer, ik denk dat het leerzaam is om even snel met collega’s te sparren over bepaalde moeilijkheden. Wel heb ik gezien dat Hercuton en de medewerkers zeer flexibel zijn waardoor ook in crisistijden de werkzaamheden konden doorgaan.

Ik kijk terug op een leuke tijd tijdens mijn afstudeerperiode. Ik heb mogen proeven van het echte bedrijfsleven en heb de bouwbranche en Hercuton mogen leren kennen. Mijn tip aan de volgende stagiair is: ga in gesprek met verschillende medewerkers binnen het bedrijf hierdoor krijg je een goed beeld van de organisatie.”