Portretfoto Hans van Pelt

In de spotlight: onze goedlachse Uitvoerder Hans van Pelt uit Dordrecht!

Op de eerste vraag – of Hans vroeger al Uitvoerder wilde worden – volgt direct een duidelijk antwoord:
“Nee. Sommige jongens komen met een strak plan van school: ‘op mijn 25e wil ik uitvoerder zijn’. Dat had ik helemaal niet. Ik begon als timmerman bij een bouwbedrijf. Dat vond ik leuk, maar op den duur was ik steeds meer bezig met het oplossen van het werk van onderaannemers. Op een gegeven moment vond ik dat ik moest kiezen. Timmeren of doorstromen. Zoals je ziet heb ik voor het laatste gekozen. Via voorman en assistent-uitvoerder ben ik in 2008 Uitvoerder geworden.

Als Uitvoerder maak je ’s ochtends een planning, maar die komt niet altijd uit. Er komen vaak 100.000 dingen tegelijk op je af. Dan moet je gewoon rustig blijven. Het helpt echt niet als je als een gek over de bouw gaat lopen roepen. Het is vaak ook een kwestie van prioriteiten stellen. Maar dat maakt het juist leuk, begrijp me niet verkeerd.”

SEGRO-Hoeksteen_binnen_HR

Van niets naar iets

Wat is voor jou het leukste aan de bouw?
“Van niets iets maken. Met een stuk gras of vlakke grond beginnen en na driekwart jaar staat er een gebouw waar iemand blij mee is. De sfeer op de bouw is wel veranderd ten opzichte van twintig jaar geleden. Je hebt nu ook veel jongens uit het buitenland op de bouwplaats. Die komen hier drie maanden keihard werken en zijn dan weer weg, maar zolang je respect voor elkaar hebt, gaat dat prima. Je moet je ook realiseren dat ze drie maanden van huis zijn, ga er maar aan staan.”

Familie

En het leukste aan Hercuton?
“Ik heb hiervoor lang bij een familiebedrijf gewerkt. Hercuton is dat niet, maar het voelt hetzelfde. Al hoef ik al die Brabanders niet als familie erbij”, schatert Hans.

Hand in hand

Waar kunnen ze jou ’s nachts voor wakker maken?
“Voetbal. Ik heb al vanaf mijn 15e een seizoenskaart van Feyenoord, mijn zonen voetballen en ook mijn vrouw is gek op voetbal. Ik heb ‘Hand in hand kameraden’ al aangevraagd voor de eerstvolgende activiteit van de personeelsvereniging. Al ben ik dan zelf op vakantie naar Italië, maar gewoon een beetje plagen.” Pindakaas mee? “Haha, altijd!”