Geplaatst op 03 juni 2021

Op de landelijke BIM Praktijkdag lanceerde onze BIM Manager Daan Arts samen met Robbert Evers van BIM4ALL de nieuwe Nederlandse standaard voor BCF communicatie.

Informatieverlies en fouten in communicatie zijn namelijk de belangrijkste oorzaken van bouwfouten. Hercuton verbetert de informatiestromen door middel van BCF-communicatie en het gebruik van een online portaal (BCF staat voor BIM Collaboration Format en is een internationale, open standaard). Aan de hand van een case – het nieuwe hoofdkantoor met distributiecentrum van MTS Euro Products in Maassluis – legden Daan en Robbert uit hoe via BIM-modellen met partners kan worden gecommuniceerd. De nieuwe Nederlandse standaard wordt ondersteund door het BIM loket en buildingSMART International, de Nederlandse en internationale organisatie die BIM standaarden beheert.

Op de handige BCF-kaart vind je antwoorden op vragen zoals: Wat zijn de must haves, should haves en nice to haves als je in een projectteam taken en issues gaat communiceren met BCF? En hoe regel je dat in verschillende software tools?