Geplaatst op 20 oktober 2022

DHL Parcel opende afgelopen dinsdag op duurzaam bedrijventerrein Distripark in Dordrecht het nieuwste nationale sorteercentrum voor pakketten. Het sorteercentrum – met een oppervlakte van tien voetbalvelden – verrees in achttien maanden tijd volgens de hoogste officiële duurzaamheidsstandaard.

We zijn enorm trots dat we letterlijk mogen meebouwen aan de hoge duurzaamheidsambities van DHL Parcel. Maarten Bakker had de eer om het BREEAM-certificaat met 5 sterren ‘outstanding’ ter plekke uit te reiken aan Wouter van Benten, CEO van DHL Parcel Benelux.

De hoge duurzaamheidsscore komt onder andere tot uiting in de gebruikte materialen, zoals de dakconstructie van duurzaam hout. Op het dak zelf liggen zonnepanelen, waarmee overdag wordt voorzien in het energiegebruik; ingekochte stroom is groen. Er is geen gasaansluiting. De daken van bijgebouwen zijn begroeid en op de parkeerplaats groeit groen tussen de betonnen tegels door. Alle groenvoorzieningen zijn ingericht op het aantrekken van insecten en kleine dieren zoals vleermuizen en egels. Binnen is er volop natuurlijk licht.

DHL Parcel nogmaals van harte gefeliciteerd en veel succes in Dordrecht. We kijken terug op weer een geweldige samenwerking!