Geplaatst op 06 september 2021

Nieuw DC op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere volledig verhuurd

Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw droeg begin dit jaar de sleutel van de nieuwbouw distributiecentrum op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere over aan GARBE Industrial Real Estate. Het distributiecentrum is voor 100% verhuurd aan LIS Logistics B.V. en Geodis.

Het moderne distributiecentrum heeft een oppervlakte van in totaal 34.365 m² waarvan LIS Logistics ruim de helft huurt en Geodis de andere helft. Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw verzorgde de bouw en de verhuur en werd daarbij geadviseerd door Over Engh Vastgoed en 1530 Real Estate.

Externe kwaliteitsborging

Het project werd in relatief korte tijd gerealiseerd. In augustus 2020 werd de eerste paal geslagen en negen maanden later werd het DC turn-key opgeleverd. De nieuwbouwontwikkeling is gerealiseerd onder externe kwaliteitsborging. Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw loopt hiermee vooruit op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) die op 01-01-2022 van kracht wordt.

Algemeen Directeur Maarten Bakker vertelt hierover: “Eigenlijk zijn we vanaf dag één al bezig met de oplevering. Iedere fase van de bouw die afgerond is, wordt direct gecontroleerd en ook gecertificeerd. Zo weten we dat alles in orde is op het moment dat we aan de volgende fase beginnen. Bij de eindoplevering komen we dan ook nauwelijks nog opleverpunten tegen. Deze werkwijze heeft inmiddels bewezen voor een beter eindproduct met een hogere kwaliteit te zorgen. Dat is goed voor ons, voor de eindgebruiker én voor GARBE. We danken alle partijen voor de goede samenwerking.”