Geplaatst op 07 maart 2023

Onlangs bereikten ontwikkelaars Over Engh Vastgoed en Hercuton overeenstemming met EQT Exeter over de verwerving van een nieuw te bouwen duurzaam XXL distributiecentrum te Hulst. Het gebouw wordt gerealiseerd op bedrijvenpark Hogeweg te Hulst op een kavel van ruim 20 hectare. Op het gebied van duurzaamheid is er extra aandacht gegeven aan de ruimtelijke inpassing door te kiezen voor inheemse plantensoorten om de biodiversiteit te bevorderen.

“Wij hebben reeds een groot portefeuille in Nederland en zien deze ontwikkeling, die off market tot stand is gekomen, als een unieke toevoeging” aldus Roniek Bannink van EQT Exeter. “Mede door de schaarste van beschikbare kavels en de blijvende gebruikersvraag zal dit grootschalige DC voor de markt buitengewone ruimte bieden.”

Volgens Misja Bakker van Over Engh Vastgoed is dit de grootste ontwikkeling die Over Engh Vastgoed momenteel realiseert.
“De bouw is inmiddels gestart en er is reeds concrete interesse van diverse gebruikers. De samenwerking met EQT geeft aan dat er aanhoudende interesse is van beleggers in het logistieke marktsegment”, zegt Bakker.

Hercuton is verantwoordelijk voor de bouw van dit duurzame gebouw met een totale grootte van circa 118.000 m². Tevens worden er 1.000 parkeerplaatsen en 85 stallingsplaatsen gerealiseerd. De bouw start is in januari 2023 gestart. De verwachte oplevering van fase 1 (circa 66.500 m²) vindt plaats in het tweede kwartaal van 2024 en fase 2 (circa 51.500 m²) eind 2024.

Uijthoven Vastgoedadvies bracht de transactie tot stand namens EQT Exeter. GT Law adviseerde koper op juridisch en notarieel vlak. Verkoper is geadviseerd door AKD Benelux Lawyers.