Hercuton gaat in opdracht van WDP Nederland het distributiecentrum voor wehkamp.nl in Zwolle bouwen. Het betreft het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld. Hercuton is verheugd dat zij in navolging op andere grote projecten ook dit distributiecentrum met haar betonbouwconcept mag realiseren.

WDP Nederland is marktleider in de Benelux inzake de ontwikkeling en verhuur van semi-industrieel en logistiek vastgoed. Voor de nieuwbouw voor wehkamp.nl op bedrijventerrein Hessenpoort hebben zij bewust gekozen voor een samenwerking met Hercuton.

Betrouwbaarheid
Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. Haar prefab beton bouwconcept leent zich uitstekend voor de realisatie van het nieuwe onderkomen van wehkamp.nl. Enerzijds vanwege de natuurlijke eigenschappen van beton: een duurzaam, degelijk en brandvertragend constructiemateriaal met een hoog accumulerend vermogen. Anderzijds vanwege de bouwsnelheid. Door haar integrale en conceptmatige aanpak – er wordt met vaste betonnen modules gewerkt - is Hercuton in staat dit enorme complex in zeer korte tijd te bouwen

BREEAM
Het distributiecentrum bestaat uit 3 bouwlagen. De begane grond vloer heeft een oppervlakte van 34.178 m2, de 1e verdieping behelst 12.344 m2 en de 2e verdieping 500 m2. Het streven is om een BREEAM-certificering voor duurzaamheid te behalen. Op dit moment wordt onderzocht welke energievriendelijke maatregelen zullen worden toegepast. Zo zal er onder meer warmte-koudeopslag plaatsvinden.

Grootste geautomatiseerde DC ter wereld
Wehkamp.nl wil met dit nieuwe onderkomen zijn ambitie om op de besteldag te leveren waarmaken. Het distributiecentrum krijgt bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar 468 shuttletreintjes producten kunnen oppikken. Daarnaast komen er 8000 palletlocaties en 2,5 kilometer aan stellingen voor hanggoed. In totaal kunnen er straks 4 miljoen artikelen worden opgeslagen.

De planning
Medio november start Hercuton met de heiwerkzaamheden en medio juni rond Hercuton haar werkzaamheden af. Wehkamp.nl wil in het najaar van 2015 het complex in gebruik nemen.

Meer informatie
www.hercuton.nl
www.wdp.be
www.wehkampreporter.nl
www.denc.nl

Klik hier voor een korte film over de nieuwbouw van wehkamp.nl

Bekijk alle afbeeldingen