Geplaatst op 15 november 2021

Nieuwkuijk – Op de bouwplaats aan de Westhavenweg in Amsterdam werd afgelopen donderdag een symbolische groene paal geslagen. Deze markeerde de start van de bouw van een reeks duurzame CityHubs. DHL Parcel bouwt in totaal 26 nieuwe CO2-neutrale CityHubs voor duurzame stedelijke distributie, waarvan Hercuton een deel voor haar rekening neemt.

Zeven locaties zijn inmiddels bij Hercuton in opdracht gegeven. Naast Amsterdam is dat onder andere Zoetermeer waar de bouw in september is gestart en Breda waar de eerste paal eind november geslagen wordt.

De CityHubs worden gevestigd aan de rand van stedelijke gebieden. Daarmee kan de ‘last mile’ op de meest efficiënte en duurzame manier worden uitgevoerd.

De gebouwen krijgen allemaal de hoogste BREEAM duurzaamheidsnorm, Outstanding. Ze zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. De CityHubs bestaan uit een kantoorruimte en bedrijfshal met sorteerinstallatie. Uiteraard beschikt elke locatie over ruime laad- en losfaciliteiten. Eerder realiseerde Hercuton voor DHL Parcel in Zaltbommel het ‘grootste en groenste pakketsorteercentrum voor de Benelux’ en op dit moment wordt in Dordrecht een nieuw sorteercentrum van 15.000 m² gerealiseerd. Ook dat gebouw wordt gasloos, voorzien van 6.000 zonnepanelen heeft net als de CityHubs de duurzaamheidsambitie BREEAM Outstanding.