Geplaatst op 22 maart 2021

Het nieuwe distributiecentrum voor Crocs Europe op DistriPark Dordrecht is officieel opgeleverd aan WDP Nederland. Op vrijdag 19 maart werd de sleutel ter plekke overgedragen door Hercuton en Over Engh Vastgoed. Met een oppervlakte van ca. 50.000 m2 is het gebouw het grootste distributiecentrum voor Crocs in Europa. Het distributiecentrum wordt deels gebruikt voor opslag voor de webwinkel, maar ook voor bevoorrading van winkelfilialen en de afhandeling van retouren.

Het distributiecentrum bestaat uit twee grote hallen en vier afzonderlijke units. In eerste instantie zou Crocs alleen de twee grote hallen huren. Vanwege de aanhoudende, snelle groei in Europa koos de schoenenfabrikant er later voor om het hele gebouw te gebruiken.

Duurzame samenwerking

De ontwikkeling van het distributiecentrum is tot stand gekomen door Over Engh Vastgoed en aangekocht door WDP Nederland, specialist in logistiek vastgoed. Ivo van der Mark, CEO van JAJO waar Hercuton onderdeel van is, blikt terug: “De samenwerking tussen Hercuton, Over Engh en WDP Nederland gaat vele jaren én projecten terug. Dan weet je wat je aan elkaar hebt. Dat draagt bij aan de voortgang en zorgt ervoor dat ook een project van dergelijke omvang soepel loopt. Het was een prettig ontwikkeltraject waar de proactieve opstelling van de gemeente Dordrecht een belangrijke rol in speelde.”

Michiel Assink, Algemeen Directeur / MD bij WDP Nederland sluit zich hier bij aan: “De samenwerking is zeker goed geweest en dat midden in de verschillende lockdown perioden. Wij zijn dan ook erg blij om Crocs als klant te mogen verwelkomen in onze portefeuille. Ook Dordrecht ontbrak geografisch nog in onze portefeuille en middels deze investering een prachtige toevoeging”

Hoge bouwsnelheid en kwaliteit

Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. Het project van 50.000 m² werd in relatief korte tijd gerealiseerd. Op 3 juni 2020 werd de eerste paal geslagen en een kleine tien maanden later werd het DC turn-key opgeleverd. Mede dankzij haar modulaire bouwwijze met prefab beton zijn dergelijke strakke planningen haalbaar. Het bouwproces werd tot op de dag nauwkeurig ingepland en voorbereid.

Het distributiecentrum is gerealiseerd onder externe kwaliteitsborging. Hiermee loopt Hercuton vooruit op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) die op 01-01-2022 van kracht wordt. Deze werkwijze heeft inmiddels bewezen voor een beter eindproduct met een hogere kwaliteit en minder opleverpunten te zorgen.

Betrokken partijen

WDP Nederland
Crocs Europe
Over Engh Vastgoed
M² Real Estate
Distripark Dordrecht