Hercuton overhandigt cheque € 1.500,-- aan Diabetes Fonds

Dinsdag 14 februari 2017 was een bijzondere dag voor Jack van den Broek. Hij mocht deze ochtend namens Hercuton een cheque ter waarde van € 1.500,-- overhandigen aan Marieke Reuver, Coördinator acties en evenementen bij het Diabetes Fonds.

Deze cheque is het resultaat van het vitaliteitsprogramma “Hercuton Beweegt 2016”. Het doel hiervan is om samen met collega’s je gezondheid te verbeteren én tegelijkertijd punten te verzamelen voor een van de gekozen goede doelen. Het Diabetes Fonds is met 3.002 punten – zo’n 800 punten meer dan de nummer 2 - op de 1e plaats geëindigd. Dit is mede te danken aan de inspanningen van Jack.

Persoonlijk betrokken
Jack heeft in zijn privéleven dagelijks te maken met diabetes. Zijn dochter, broer en zwager hebben namelijk diabetes. Hij heeft daarom begin 2016 het Diabetes Fonds voorgedragen voor Hercuton Beweegt. Samen met collega Bert Hellings heeft hij gedurende het hele jaar lopen lobbyen bij andere collega’s om punten vooral aan dit doel te doneren.

Diabetes type 1
Jack weet ontzettend veel van diabetes af en is al snel met Marieke in gesprek over het Diabetes Fonds en de impact van diabetes binnen een gezin. Marieke vertelt uitgebreid over lopende onderzoeken naar genezing én het streven naar het zo dragelijk mogelijk maken van leven met diabetes.

Wat ook ter sprake komt, is het beeld dat heerst over mensen met diabetes. Jack “Vaak wordt gedacht dat mensen met diabetes dik zijn en dat je ervan af komt door je eetpatroon aan te passen. Dit is echter niet altijd het geval. Mijn dochter heeft diabetes type 1, is slank, sportief en eet gezond. Zij zal echter altijd diabetes houden. Het is dan ook frustrerend dat ze vaak te horen krijgt: “Maar jij bent toch niet dik?“.” Marieke bevestigt dat dit beeld bij veel mensen heerst. Er wordt vanuit het Diabetes Fonds absoluut onderscheid gemaakt tussen diabetes type 1 en 2 en ze werken hard aan de bewustwording hiervan bij anderen.

Over Diabetes Fonds
Diabetes steelt de gezondheid en toekomst van 1,2 miljoen Nederlanders. Zij leven met de dreiging van blindheid en uitval van hart en nieren. Dat vindt het Diabetes Fonds onacceptabel. Daarom activeren ze particulieren en bedrijven om samen diabetes aan te pakken. Dat doen ze met vrijwilligers en betaalde medewerkers.

Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doen ze via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, samen met iedereen die hun daarbij helpt!

Wij bedanken Jack voor zijn sportieve inzet en Marieke voor haar komst naar Nieuwkuijk. Tot slot wensen wij Diabetes Fonds veel succes met hun onderzoeken!

Wil je meer weten over of donateur worden van Diabetes Fonds? Ga dan naar https://www.diabetesfonds.nl