Geplaatst op 22 juni 2021

Frasers Property Industrial heeft een industriële locatie verworven voor de ontwikkeling van twee magazijnen in Bemmel, Nederland. De eerste fase zal bestaan uit twee even grote magazijnen van elk ongeveer 15.000 vierkante meter. Het terrein is ideaal gelegen nabij de snelweg A15 en in de buurt van de steden Nijmegen en Arnhem. De start van de bouw door Hercuton is gepland voor het derde kwartaal van dit jaar. De loodsen worden ontwikkeld in samenwerking met Over Engh Vastgoed.

Pannenhuis in Bemmel

Frasers Property Industrial heeft een brownfieldontwikkelingslocatie van 10,8 hectare gekocht op bedrijventerrein Pannenhuis in Bemmel, Nederland, voor de ontwikkeling van twee eersteklas magazijnen. Het terrein is gekocht van Anthevast B.V., geadviseerd door I&S Vastgoed, en profiteert van de nabijheid van de snelweg A15 en de steden Nijmegen en Arnhem. De ontwikkeling van de eerste fase start in het derde kwartaal van 2021.

BREEAM-NL ‘Very Good’

Het state-of-the-art distributiecentrum voor één of twee nieuwe klanten zal worden gebouwd volgens de laatste moderne bouwnormen, waarbij gestreefd wordt naar een certificering BREEAM-NL ‘Very Good’ of hoger. Het nieuwe distributiecentrum zal bestaan uit twee even grote magazijnen van elk ongeveer 15.000 m², en twee aparte kantoor- en mezzanineruimten van respectievelijk ongeveer 588 en 1.200 m².

All-electric

Ivo van der Mark, CEO van JAJO: “Bij deze brownfield-ontwikkeling met Frasers Property Industrial en Over Engh in Bemmel zullen we moderne bouwtechnieken combineren met hoge duurzaamheidsnormen. We zijn met name enthousiast over het herontwerpen van de locatie als een gasloos gebouw, waarmee we de voortdurende trend volgen dat industriële gebouwen all-electric worden.”

Vierde locatie-aankoop

Alexander Heubes, Managing Director Europe bij Frasers Property Industrial, zegt hierover: “We zijn verheugd over onze vierde locatie-aankoop in Nederland binnen zes maanden en kijken er met name naar uit om de geweldige locatie van de Bemmel-locatie te combineren met onze moderne en duurzame ontwikkelingsplannen. Deze brownfieldontwikkeling illustreert perfect hoe oude industriegrond op een duurzame manier nieuw leven kan worden ingeblazen. De nabijheid van de A15 en de waarschijnlijke aansluiting op de A12 in de komende jaren ondersteunen de aantrekkelijkheid van de locatie voor internationaal transport.”

Hoogwaardige ontwikkeling

Misja Bakker, directeur bij Over Engh licht toe: “We kijken ernaar uit om Frasers Property Industrial en Hercuton te ondersteunen bij de ontwikkeling van het industrieterrein in Bemmel, waarbij we optimale waarde toevoegen aan het terrein en de omgeving. Wij streven ernaar onze vaardigheden en competenties maximaal in te zetten om te zorgen voor een hoogwaardige ontwikkeling die perfect aansluit op de behoeften van de toekomstige huurders van Frasers Property Industrial.”