Geplaatst op 04 oktober 2021

In 2022 staat Roparun Team Nieuwkuijk aan de start van de Roparun in Parijs. Hercuton is trotse sponsor van dit team dat met deze sportieve uitdaging geld inzamelt voor mensen met kanker die geen uitzicht op genezing meer hebben. De 31ste editie van de Roparun vindt plaats in het Pinksterweekend. Het team start op zaterdag 4 juni in Parijs en finisht op maandagmiddag op de Coolsingel in Rotterdam.

Hercuton is net als het team in Nieuwkuijk gevestigd en veel medewerkers komen uit de nabije regio. Algemeen Directeur Maarten Bakker: “We krijgen regelmatig sponsorverzoeken en we streven ernaar activiteiten te ondersteunen die breed gedragen worden in de -lokale- samenleving. Roparun Team Nieuwkuijk was dan ook een initiatief waar we volmondig ja op hebben gezegd. Het is een lokaal team – ze zitten hier bijna letterlijk aan de overkant – en het is mooi om te zien hoe dit team zich met zoveel enthousiasme en geheel belangeloos inzet voor het goede doel. Een breed gedragen doel waar bijna iedereen vroeg of laat wel een keer mee te maken krijgt, zelf of in de omgeving.”

Wat is Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam. De deelnemers leveren, in teamverband, een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt ook uit het motto van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Voor het team geldt bovendien: “De weg er naar toe is net zo belangrijk als de run zelf”, aldus Monique Janssen, captain van Team Nieuwkuijk. “Het is mooi om te zien dat we na de aankondiging dat we mee gingen doen in no-time een team bij elkaar hadden. Ook kunnen we rekenen op een grote schare vrijwilligers. Zoals onze ambassadeur, burgemeester Willemijn van Hees zei: dat is typisch Nieuwkuijk.”

Roparun Team Nieuwkuijk heeft in aanloop van de Roparun diverse inzamelingsacties op de planning staan. De aftrap vindt plaats op zaterdag 16 oktober om 12:00 uur met een streekmarkt bij Roestenburg Kwekerijen, Nieuwkuijksestraat 167. Hier bieden ondernemers uit Nieuwkuijk en de regio bezoekers lokale producten aan. Ook Hercuton zal met een kraam vertegenwoordigd zijn om werkzoekenden enthousiast te maken voor een baan bij het bouwbedrijf.

Klik hier voor meer informatie.