Geplaatst op 16 maart 2021

BVG Klopperman, Wateringen

Soms klikt het zo goed tussen opdrachtgever en aannemer dat keer op keer een nieuwe samenwerking tot stand komt. Dat is duidelijk het geval bij vastgoedbeheerder Lievaart Vastgoed BV en Hercuton. Het bouwbedrijf uit Nieuwkuijk is druk bezig met alweer de achtste opdracht voor Lievaart, bedrijfsverzamelgebouw Klopperman 51 in Wateringen. Commercieel manager Ron Drijver van Hercuton is enthousiast over de samenwerking.

Het ontwerp

“Dit project is een mooi voorbeeld van hoe het ook kan”, vertelt Drijver. “Op basis van een schetsontwerp van architect Richard Kool van Visie BV zijn we in overleg gegaan. De eerste opzet was een staalconstructie, maar Lievaart had een voorkeur voor prefab beton. Hij kende onze aanpak en die wilde hij ook hier. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een hybride gebouw: een prefab betonnen constructie in twee grijstinten, met spanten van gelamineerd hout en een stalen dakconstructie met lichtstraten, het beste van drie werelden eigenlijk. Met als groot voordeel dat het pand heel flexibel in te delen is. Wij hebben het pand verder constructief uitgewerkt en getekend.”

Houten spanten zorgen voor cachet

Klopperman 51 wordt dus een flexibel bedrijfsverzamelgebouw, met veel lichtinval in de units. Het heeft twee verdiepingen met ruimtes vanaf zestig m², die gecombineerd kunnen worden tot grotere bedrijfsruimten. De houten spanten dragen bij aan de flexibiliteit, omdat er eenvoudig binnenwanden op aangesloten kunnen worden. Daarnaast zijn ze duurzaam en brandwerend. “En ze zien er natuurlijk ook gewoon heel mooi uit. Ze geven het gebouw cachet en ook dat bevordert de verhuur- en verkoopbaarheid.” Hercuton levert het gebouw casco op, wind- en waterdicht. “Omdat we niet weten wat de gebruikerswensen zijn, doen we alleen de voorbereidingen voor de E- en W-installaties, zoals doorvoeren en leidingen die in de vloer moeten. Maar we doen in eerste instantie geen afbouw. Ook omdat we nu nog niet weten hoe groot de units uiteindelijk worden.”

Flexibele bouwpartner

Hercuton stelt zich als bouwpartner zo flexibel mogelijk op. Komt een opdrachtgever tijdens het bouwproces met aangepaste wensen, dan zal het bedrijf er alles aan doen om die te realiseren. “Lievaart waardeert dat in ons. Vandaar dat we zo goed door één deur kunnen. Tel daar de positieve inbreng van architect Visie bij op, en je hebt het recept voor een heel vruchtbare en prettige samenwerking.” De oplevering van bedrijfsverzamelgebouw Klopperman 51 staat gepland voor april dit jaar.