Geplaatst op 09 december 2021

Markante loftarchitectuur voor hoofdkantoor

Op industrieterrein De Dijk in Maassluis bouwde Hercuton een nieuw distributiecentrum annex hoofdkantoor voor MTS Euro Products. Het pand voor deze leverancier van hoogwaardige hygiëneproducten bestaat uit een stalen hal met prefab betonnen plint en twee inpandige kantoren, en een derde, aangebouwd kantoor in prefab loftstijl. Vooral dit laatste kantoor springt in het oog, volgens Ron Drijver, commercieel manager bij Hercuton.

Loftarchitectuur

“We hebben al eerder voor MTS Euro Products gebouwd”, zegt Drijver. “Behalve over de prettige samenwerking waren ze toen zeer te spreken over de stoere en robuuste loftarchitectuur van het kantoor. Die wilden ze per se in het nieuwe pand terugzien.” Hercuton paste daarop het reeds bestaande schetsontwerp aan op deze wens en op het modulaire bouwconcept van het bedrijf. “Het is een groot voordeel om als aannemer vroeg bij een project betrokken te worden. In een bouwteam hebben we samen met de opdrachtgever en de E- en W-installateurs alle haken en ogen in een vroeg stadium kunnen tackelen. Wij hebben bij het ontwerp en de engineering de rol van coördinator op ons genomen, waarbij alles in een BIM-model gemodelleerd werd.” Eén van uitdagingen betrof de ondergrond. Daarin bevindt zich een sliblaag, die niet geroerd mocht worden. “We hebben het palenplan en de fundering daarop aan kunnen passen, waardoor de constructie van de bovenbouw gehandhaafd kon blijven.”

Bouwterrein optimaal benut

Het nieuwe onderkomen van MTS Euro Products heeft een bvo van ruim 24.000 m². Van het bouwterrein van ongeveer 30.000 m² is in totaal 19.000 m² bebouwd. “Tel je de bestrating mee, dan is het duidelijk dat we het gehele terrein optimaal hebben uitgenut. Ook dat vergde in de voorbereiding de nodige aandacht en overleg, maar wederom: als je op voorhand alles goed regelt dan loopt het logistieke proces – want dat is bouwen voor ons – op rolletjes. Zelfs aan de wens van de klant om op het laatste vrije stukje grond een padelbaan voor het personeel te realiseren konden we voldoen.”

Duurzaam bouwen als standaard

Het kantoorgedeelte heeft de BREEAM-NL classificatie Excellent. Voor Hercuton geen enkel probleem om daaraan te voldoen. Duurzaam bouwen is inmiddels een standaard voor het bedrijf uit het Brabantse Nieuwkuijk. “Wij gebruiken standaard duurzame materialen, zoals gecertificeerd hout. Zonder bijkomende maatregelen voldoet ons bouwconcept altijd aan de eisen voor het BREEAM-NL Good certificaat.”

Dit artikel werd gepubliceerd in Industriebouw.