Geplaatst op 14 juni 2021

‘Een open werkplaats voor specialistische werkzaamheden’

Hercuton is momenteel druk bezig met de bouw van een nieuw pand voor Rental Pumps. De onderneming, die zich bezighoudt met de verhuur van pompen in alle soorten en maten, is nu nog gevestigd in Papendrecht maar groeit hier uit z’n jasje. Naar verwachting wordt de nieuwbouw begin oktober turn-key en dus startklaar opgeleverd.

“Rental Pumps had al een Programma van Eisen opgesteld”, vertelt Ron Drijver, Commercieel Manager bij Hercuton. “Ze hadden een globaal beeld van hoe het er uit moest komen te zien, naar voorbeeld van een reeds bestaande vestiging in België. We zijn samen met hen aan tafel gaan zitten om dit, met hulp van onze in-house architect Alex Verhagen, verder uit te werken in een gedetailleerd ontwerp.”

Een valse start

In januari jl. is begonnen met het grondwerk. Tijdens het heien stuitten ze onverwacht op problemen. “Er bleken al heel veel palen, afkomstig van het pand dat er voorheen stond, op niet voorziene plekken in de grond te zitten. Waarschijnlijk klopte de tekening die wij hadden niet met wat er daadwerkelijk is gebouwd. Maar liefst achttien heipalen zijn toen kapot geslagen. Uiteindelijk hebben we een geheel nieuwe fundering moeten aanbrengen over de bestaande fundering. Qua engineering een behoorlijke uitdaging. Mede dankzij de inzet van onze buitendienst heeft dit geen vertraging opgeleverd. Sterker nog, we lopen momenteel zelfs voor op de planning.”

Hybride constructie

Het nieuwe bedrijfsgebouw heeft een hybride constructie: een combinatie van beton, staal en hout. “Dit soort panden bouwen we steeds vaker. Wij nemen het beton voor onze rekening, Remco Ruimtebouw en Woody Building Concepts – net als wij onderdeel van de Bedrijfshuisvesting van JAJO – zijn verantwoordelijk voor de respectievelijk stalen en houten delen.” Met name in de loftachtige kantoorruimte op de eerste verdieping speelt hout een hoofdrol. “Rental Pumps wilde een mooi kantoor, anders dan anders. Door o.a. houten spanten en een houten loopbrug wordt het echt iets bijzonders. Het industriële karakter wordt nog eens versterkt door de installaties die in het zicht blijven. Door het vele glas is er bovendien volop natuurlijke lichtinval. Groene wanden, passend bij de prettige, gezonde werkplek die Rental Pumps nastreeft, maken het helemaal af.”

Indrukwekkende kranen

Op de begane grond komt een bedrijfsruimte met o.a. een grote open werkplaats en drie aparte ruimtes voor specialistische werkzaamheden. “In de werkplaats worden kolommenkranen gemonteerd die grote gewichten aankunnen. Er is het nodige rekenwerk aan te pas gekomen om de constructie hierop aan te passen.” Om het pand ook na oplevering in topconditie te houden, heeft Rental Pumps een onderhoudscontract afgesloten met ServicebouwPlus, een zusterbedrijf van Hercuton.