Nicole Grasso (SEGRO) en Jan Figee (Hercuton) - overhandiging sleutel

•      SEGRO en Hercuton zijn gestart met de bouw van nieuwe warehouses op SEGRO Park Amsterdam Airport
•      Ontwikkeling van in totaal ca. 19.000 m2 duurzaam logistiek vastgoed in Hoofddorp  
•      Oplevering verwacht eind Q1 2020
 
SEGRO, investeerder en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, bouwt verder aan SEGRO Park Amsterdam Airport (SPAA) in Hoofddorp. Er worden momenteel nieuwe warehouses ontwikkeld van in totaal 19.000 m², gelegen aan de A4 en A5, nabij knooppunt De Hoek. SEGRO verwacht de gebouwen aan het einde van Q1 2020 op te leveren.

Om deze uitbreiding te vieren, plaatsten Nicole Grasso, SEGRO Netherlands, en Jan Figee, Hercuton, gezamenlijk de symbolische eerste kolom voor de warehouses.

Nicole Grasso, SEGRO Netherlands: "We zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn gestart met het bouwen van de volgende fase van SEGRO Park Amsterdam Airport. Sinds de start van de bouw van het park in 2017, is de vraag vanuit diverse sectoren naar hoogwaardig logistiek vastgoed in de regio Schiphol groot. Met de flexibiliteit van het gebruik van onze gebouwen op de lange termijn en het toepassen van de nieuwste bouwtechnieken spelen we in op deze vraag.”

Ivo van der Mark, Algemeen Directeur Hercuton: “Dit is alweer de derde fase die wij in opdracht van SEGRO kunnen realiseren; een resultaat van wederzijds vertrouwen. We zijn trots op de duurzame projecten die we samen neerzetten.”

SEGRO streeft voor de warehouses naar de BREEAM Excellent-status, gelijk aan de certificering van de rest van het park. Er worden zonnepanelen op de daken geplaatst en de panden worden voorzien van een warmte- en koudeopslag (een methode om energie in de vorm van warmte of kou op te slaan in de bodem). Daarbij wordt er LED-techniek gebruikt voor zowel de verlichting binnen als buiten op het terrein.

Ondertussen werkt SEGRO ook aan ontwikkelingen op andere locaties in Hoofddorp. Zo wordt het gebouw aan Hoeksteen 81 op dit moment afgebroken om plaats te maken voor nieuw vastgoed dat voldoet aan alle kwalitatieve standaarden en klaar is voor de toekomst.

SEGRO wordt bij de verhuur van de nieuwe gebouwen geadviseerd door CBRE en JLL.

Over SEGRO
SEGRO is een UK Real Estate Investment Trust (REIT) en een gevestigde eigenaar, manager en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in licht industriële distributiefaciliteiten. Het bedrijf bezit of beheert meer dan zeven miljoen vierkante meter aan ruimte, geschat op een waarde van ruim tien miljard Britse ponden, die verhuurd worden aan klanten in zeer diverse sectoren. Alle distributiecentra zijn gesitueerd op de belangrijkste logistieke hotspots in de Benelux, in of dichtbij de grote steden, in de UK, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Tsjechië en Polen.
Kijk voor meer informatie op www.SEGRO.com en op LinkedIn.

nicole_grasso_segro_en_jan_figee_hercuton_-_overhandiging_sleutel_kl.jpg

 

 

 

 


Plaatsing eerste kolom door Nicole Grasso (SEGRO) en Jan Figee (Hercuton) op SEGRO Park Amsterdam Airport (SPAA)