Geplaatst op 29 oktober 2020

Nieuw hoofdkantoor

Op industrieterrein de Dijk in Maassluis realiseert Hercuton het nieuwe hoofdkantoor met distributiecentrum in opdracht van MTS Euro Products. Het pand zal 24.420 m² beslaan. Hercuton mag voor de tweede keer bouwen voor MTS Euro Products. Deze week is het heiwerk gestart. De kinderen van de opdrachtgever hielpen mee met de start van het heien.

Ruimte voor licht

Het kantoor is ontworpen in loft architectuur. Die stijl kenmerkt zich onder andere door hoge ruimtes en veel licht, waardoor een prettige werkomgeving ontstaat. Dit is onder andere gecreëerd door veel glas toe te passen. In dit geval zorgt dit niet alleen voor veel licht, maar ook voor een mooi, vrij uitzicht op het water. Het kantoor heeft een totaaloppervlakte van 2.100 m² en wordt gerealiseerd in robuust prefab beton. De hal krijgt een staalconstructie met een betonnen plint.

Flexibele indeling

MTS Euro Products heeft momenteel drie panden in Maassluis. Door de bouw van dit nieuwe pand, wordt dit teruggebracht naar twee panden. Tijdens het ontwerpen van het nieuwe gebouw is nagedacht over het manieren om de gebruiksmogelijkheden van het pand zo flexibel mogelijk te maken. Het kantoor is daarom opgebouwd door betonnen kolommen en stalen liggers. De vliesgevel is tegen deze constructie geplaatst. Hierdoor zijn er geen dragende wanden in het pand aanwezig en is de ruimte vrij in te delen en aan te passen in de toekomst. Het distributiecentrum zal eind 2021 gereed zijn.