Geplaatst op 16 november 2022

Het in 2017 geopende pand van Donghua International BV op bedrijventerrein De Etalage in Alkmaar wordt vanwege de aanhoudende groei van het bedrijf fors uitgebreid. Ook tekent Donghua International BV een nieuw 20 jarig huurcontract met VOF Etalage Projectontwikkeling. Dit samenwerkingsverband tussen Hoorne Vastgoed en Delta Onroerend Goed ontwikkelde bedrijventerrein De Etalage (17 hectare) op een zichtlocatie bij de A9 en het AZ-stadion, aan de rand van bedrijventerrein De Boekelermeer.  

Donghua International is een wereldwijd opererende producent van industriële kettingen. In 2017 nam het bedrijf op De Etalage 7500 m² bedrijfshal, 1200 m² kantoor en vijf laaddocks in gebruik. Hercuton bouwde destijds het industrieel vormgeven logistieke bedrijfspand en realiseert nu ook de uitbreiding. Dat gebeurt in dezelfde stijl en kleurstelling als het bestaande complex. Mede dankzij het gebruik van prefab betonnen elementen kan de uitbreiding in een relatief korte tijd worden verwezenlijkt. De nieuwbouw wordt naar verwachting juli 2023 opgeleverd.

De 650 zonnepanelen op de nieuwbouw kunnen jaarlijks 200.000 KWH stroom opwekken. Omdat ook gebruik wordt gemaakt van stadswarmte van de naastgelegen Huisvuilcentrale kan Donghua International nagenoeg in de eigen energiebehoefte voorzien.