Geplaatst op 14 september 2021

Dertien jonge, ambitieuze medewerkers en een intensief trainingsprogramma. Het resultaat? Meer zelfkennis, persoonlijk leiderschap en een hechte band tussen de deelnemers. Dat is in het kort het twee jaar durende Young Potential Development Program (YPDP) van JAJO.

Frank van de Kant, Plancoördinator bij het Cluster BedrijfshuisvestingFrank van de Kant, 25 jaar en Plancoördinator bij de Bedrijfshuisvesting, kreeg de kans om deel te nemen aan dit traject. Met het einde in zicht vertelt Frank hoe hij de training ervaart.

“Over jezelf leren vond ik altijd al interessant. Ik was daar ook bewust mee bezig. Boeken lezen, podcasts luisteren. Maar toen Paul (Ticheler) me op een gegeven moment ’s avonds om 21.15 uur belde, was persoonlijke ontwikkeling niet meteen waar ik aan dacht. Wat is er nu aan de hand, schoot er door mijn hoofd. Maar natuurlijk heb ik ja gezegd op de vraag of ik wilde meedoen aan het YPDP.

Het programma draait om persoonlijk leiderschap. We volgen een aantal modules voor persoonlijke ontwikkeling, wonen expertsessies bij en daarnaast werken we een Business Challenge uit. Daarbij brengen we de opgedane kennis in praktijk en versterken we ons netwerk. Je leert namelijk ook bij welke collega’s binnen de organisatie je voor welke informatie terecht kunt en dat is heel waardevol. Dat zorgt voor een stukje kruisbestuiving tussen de verschillende bedrijven binnen JAJO. Buiten dat vond ik het ook leuk dat de vraagstukken voor de Business Challenges door de groepsdirecties waren voorgedragen. Dat zorgt voor betrokkenheid, want uiteindelijk zit de directie ook bij je presentatie.

Die betrokkenheid vind ik sowieso typerend voor onze organisatie. We hebben hier heel duidelijk een mentaliteit waarin wordt gestreefd om het beste uit de medewerkers naar boven te halen. Er is meer dan alleen het werk zelf. Als je het naar je zin hebt, doe je je werk nou eenmaal beter.

We hebben hier heel duidelijk een mentaliteit waarin wordt gestreefd om het beste uit de medewerkers naar boven te halen.

Ik denk dat iedereen geholpen is met een training. Je leert jezelf beter kennen, al is het lastig om uit te leggen wat ik dan precies geleerd heb. Wat ik merk is dat ik me soms bijvoorbeeld anders opstel dan ik gewend was of dat ik in bepaalde situaties anders reageer. Je wordt professioneler, weet je beter te profileren. Als er een vervolgtraining komt, dan zal ik daar zeker weer ja op zeggen.”