Ivo van der Mark, CEO Janssen de Jong Groep

DECEMBER: kerstfeest “Cluster Beats”

In december zetten we onze eigen medewerkers in het zonnetje. Tijdens ons kerstfeest “Cluster Beats” staat een spetterend feestprogramma op de agenda waarbij de beat centraal staat. Een feest waarvan je hart sneller gaat kloppen. Samen met onze collega’s van Remco Ruimtebouw, Woody Building Concepts, ServicebouwPlus, Pvvt en Remco International sluiten we het jaar feestelijk af!

NOVEMBER: Sinttraktatie

Hercuton NOVEMBER: Sinttraktatie

Deze maand staat er een bijzondere doelgroep in onze schijnwerper: Stichting Eigen-Wijs. Deze stichting biedt aan ruim 70 verstandelijk beperkte medemensen een zinvolle vrijetijdsbesteding door middel van o.a. hobby, toneel en muziek. Al deze activiteiten kunnen alleen maar georganiseerd worden door de aanwezigheid van een vaste kern van 25 zeer actieve vrijwilligers. Vrijwilligers die, net als de deelnemers, geheel op hun eigen wijze en vol overgave deel uit maken van de hobby-, muziek- of toneelgroep. Naast de wekelijkse activiteiten wordt er jaarlijks ook een leuke Sinterklaasviering georganiseerd. En ons jubileumjaar is natuurlijk een mooie aanleiding om die eens extra feestelijk te maken. Daarom bezorgt Hercuton de deelnemers én vrijwilligers op 23 november een lekkere Sinttraktatie. Wie zoet is krijgt lekkers!

OKTOBER: kaarten actie

Hercuton OKTOBER: kaarten actie

In oktober richten we ons op de ouderen in ons land. Voor veel ouderen is het leven soms eenzaam en die groep willen we graag een hart onder de riem steken. Dat doen we in de vorm van post. Wie wordt er tenslotte niet blij van een leuk kaartje op de mat? Wij hebben een grote groep ouderen in de regio en mensen die wel een kaartje konden gebruiken, verblijd met een persoonlijke ansichtkaart.

 

AUGUSTUS: Uniek stukje publiciteit op eigen LED-scherm

AUGUSTUS: Uniek stukje publiciteit op eigen LED-scherm

In augustus hebben wij mensen eenmalig de kans gegeven groots te delen dat ze iets te vieren hebben. Op de gevel van ons kantoor in Nieuwkuijk prijkt een niet te missen LED-scherm van 6 x 4 meter. Elke dag komen daar gemiddeld zo’n 40.000 automobilisten voorbij. Als je wat wilt laten zien, is dat dé manier! Wij hebben daarom een oproep geplaatst voor mensen die iets bijzonders te vieren hebben, zoals een huwelijksaanzoek, een zoon die thuiskomt van zijn wereldreis of een bijzondere oproep. We hebben ontzettend leuke inzendingen ontvangen op deze actie. Bedankt daarvoor! De inzenders van de geselecteerde boodschappen zijn inmiddels benaderd, zodat wij een prachtige afbeelding voor ze kunnen maken. De uitingen worden medio tot eind september op ons LED-scherm getoond. Nieuwsgierig? Rijd dan zeker regelmatig over de A59.

JULI: Insectenhotels

Hercuton JULI: Insectenhotels

In juli hebben we iets leuks gedaan voor onze opdrachtgevers en ambassadeurs, maar ook voor scholen en zorginstellingen waar onze medewerkers een binding mee hebben. Wat hebben we gedaan? Ons steentje bijgedragen aan het milieu! Met alle medewerkers binnen het Cluster Bedrijfshuisvesting hebben we insectenhotels gemaakt. Deze zijn samengesteld met duurzame materialen en FSC gecertificeerd hout. De werkwijze die wij bij het maken van de insectenhotels hanteren is vergelijkbaar met ons primair proces. LEAN werken vormt dus de boventoon!

Insecten
Insecten zijn niet altijd geliefd bij mensen. Ze zoemen, kunnen irriteren en soms prikken ze ook nog. Toch zijn ze onmisbaar in de natuur, omdat ze een belangrijk onderdeel uitmaken van de ecologische kringloop. Ze zorgen namelijk voor een biologisch evenwicht. Naast de bestuiving van planten vormen ze ook een voedselbron voor vogels en andere dieren. Door het plaatsen van het insectenhotel biedt u insecten de mogelijkheid om te schuilen bij slecht weer, geeft u ruimte voor het leggen van eitjes en biedt u ze een plek om te overwinteren. En zo dragen we samen een steentje bij aan het milieu!

Hercuton MEI / JUNI: Hercuton geeft LEGO-speelhoek weg

MEI / JUNI: Hercuton geeft LEGO-speelhoek weg

De winnaar is bekend! Of winnaars moeten we eigenlijk zeggen…. Er kwamen zo ongelofelijk veel mooie reacties op deze actie dat we de spelregels een beetje aangepast hebben. Vanwege ons 25-jarig bestaan organiseren we elke maand een bijzondere activiteit of evenement waarbij we een doelgroep centraal zetten. We hebben echter besloten de maand juni te laten vervallen zodat we in mei niet één, maar vijf winnaars blij kunnen maken met een reuze LEGO-hoek! Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen deze organisaties een warm hart toedragen. Die konden we gewoonweg niet teleurstellen.

De winnaars
Kinderhospice Binnenveld, JuniorCare, Stichting Juzt, Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis en Kinderdagcentrum Flipje Tiel (onderdeel van ’s Heeren Loo): van harte gefeliciteerd! We hopen dat hij een mooi plekje bij jullie krijgt en veel kinderen blij gaat maken.

Toepasselijke prijs
De werkwijze van Hercuton is te vergelijken met LEGO. Uiteraard bouwen ze niet met LEGO-blokken, maar wel met prefab beton. Grote, geprefabriceerde, elementen waarmee gebouwen in ontelbare vormen gerealiseerd kunnen worden. Het productgamma bestaat in feite uit zesduizend LEGO-blokjes waaruit een gebouw samengesteld wordt. De LEGO-speelhoek is dan ook een toepasselijke prijs. Het heeft een waarde van € 560,00 en bevat maar liefst 212 reuze kunststof bouwblokken in verschillende kleuren. Hiermee kunnen de kinderen hun fantasie en bouwkunsten eindeloos de vrije loop laten.

Hercuton MAART: NLdoet

MAART: NLdoet

Op 15 maart deden we mee aan 2 projecten van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland! We waren maar liefst aanwezig bij 2 klussen. Het buitenterrein van Basisschool jongLeren is mooi opgeknapt en ook het buitenterrein en de werkplaats van Zorgboerderij Giersbergen Bohm liggen er weer netjes bij. Collega’s bedankt voor jullie inzet!