Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
20.100 m2
Projectinformatie: 

Hercuton heeft in opdracht van WDP Nederland het nieuwe distributiecentrum voor Alcoa Architectuursystemen gebouwd. Het betreft een turn-key opdracht. De nieuwbouw is ontworpen door Denc Architecten en bestaat uit circa 18.100 m2 bedrijfsruimte, 2.000 m2 kantoor- en testfaciliteiten en circa 13.500 m2 buitenruimte.

Opnieuw grote opdracht in logistieke sector
Eind april berichtte Alcoa Kawneer al dat de onderneming significant in de Nederlandse en Duitse bouw- en architectuur gerelateerde activiteiten investeert. Na een grondige tenderprocedure is WDP geselecteerd als belegger voor de ontwikkeling van het nieuwe centraal engineering, warehousing en logistiek centrum. Hercuton is als uitvoerder verantwoordelijk voor de bouw van het project.

Turn-key nieuwbouw
WDP Nederland is marktleider in de Benelux inzake de ontwikkeling en verhuur van semi-industrieel en logistiek vastgoed. Voor de nieuwbouw voor Alcoa op bedrijventerrein Lorentz III in Harderwijk hebben zij opnieuw voor een samenwerking met Hercuton gekozen.  Het object zal opgeleverd worden aan Alcoa op basis van een huurcontract van 10 jaar.

Conceptmatige aanpak
Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. Haar prefab beton bouwconcept leent zich uitstekend voor de realisatie van het distributiecentrum van Alcoa. Enerzijds vanwege de natuurlijke eigenschappen van beton: een duurzaam, degelijk en brandvertragend constructiemateriaal met een hoog accumulerend vermogen. Anderzijds vanwege de bouwsnelheid. Door haar integrale en conceptmatige aanpak – er wordt met vaste betonnen modules gewerkt - is Hercuton in staat dit complex in zeer korte tijd te bouwen. Hercuton levert het gebouw turn-key op. Natuurlijk wordt het pand voorzien van een hoogwaardige Alcoa gevel.
Alcoa Architectuursystemen – onderdeel van Alcoa’s internationale bouw- en architectuur business ‘Kawneer’ in Harderwijk ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien, serres en vliesgevels.

Betrokken partijen
Appelhoven Vastgoedadviseurs / AKD hebben de transactie namens WDP en Hercuton begeleid. Colliers International / CMS traden op als adviseur van Alcoa. Het object is ontworpen door Denc Architecten. Due diligence is uitgevoerd door Cushman & Wakefield.

De planning
Hercuton is in het derde kwartaal van 2014 gestart met haar werkzaamheden en het pand is in het tweede kwartaal van 2015 opgeleverd. De duurzaamheidsambitie voor dit gebouw is BREEAM Very Good.

Alcoa over de samenwerking:
“Het vooroordeel dat aannemers en uitvoerders niet flexibel zijn, klopt absoluut niet. De samenwerking liep hartstikke goed en Hercuton ontzorgde als geen ander. Er was weinig tijd, dus was het een geruststelling dat ik op zo’n ervaren bouwer kon leunen.  Dat de krappe deadline kon worden gehaald, was vooral te danken aan de toepassing van Hercutons efficiënte prefab¬betonsysteem. Kolommen van staal zijn weliswaar slanker dan beton. Maar een robuuste degelijke constructie van beton wint het dan toch. Ook de afwerking lieten we met een gerust hart over aan Hercuton.”
Lars van den Berg, Projectleider
Alcoa | Kawneer

Meer informatie
http://www.alcoa.com/bcs/architectuursystemen/nl/home.asp
www.hercuton.nl
www.wdp.be
http://denc.nl/

Lees hier de casestudy

Download nu de brochure van dit project!

Bekijk hier de luchtopnames van dit distributiecentrum.

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de animatiefilm van het bouwproces van deze nieuwbouw.

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de voortgang van de bouw vanuit de lucht (september).

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de voortgang van de bouw vanuit de lucht (maart).

 

 

 

 

 

Bekijk alle afbeeldingen