Bedrijfshal Van Winkelen papierrecycling

Nieuwbouw van Winkelen Papierrecycling
Nieuwbouw van Winkelen Papierrecycling Zoetermeer
Nieuwbouw van Winkelen

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand

Locatie Zoetermeer

Oppervlakte 2.400 m²

Status In uitvoering

Heropbouw

Twee bedrijfspanden van Van Winkelen papierrecycling werden door een brand getroffen. Het stalen pand werd onherstelbaar beschadigd en ook het naastgelegen betonnen pand liep hierbij brandschade op.

Hercuton heeft opdracht gekregen voor de heropbouw. Binnenkort starten we behalve met herstelwerkzaamheden aan het bestaande pand ook met de realisatie van een compleet nieuwe bedrijfshal.

Beton en hout

Het nieuwe pand krijgt een oppervlakte van 2.400 m² en wordt volledig in beton opgetrokken met spanten van kruislaaghout. Beton is uiteraard zeer brandwerend, maar ook bouwelementen uit hout houden zich in geval van brand goed. Er vormt zich namelijk een laag van houtskool, die zeer slecht warmte geleidt en daardoor de kern van de dwarsdoorsnede beschermt.

Brandpreventie

Aangezien de bedrijfshal bestemd is voor papierrecycling en archiefvernietiging is brandpreventie een belangrijk aandachtspunt. Niet voor niets is Provily Engineering betrokken bij het project. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerp van stationaire brandbeveiliging installaties.

Ron DrijverCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.