Bedrijfsruimte Cargotec, Rotterdam

Bedrijfsruimte Cargotec
Bedrijfsruimte Cargotec nieuwbouw
Bedrijfsruimte Cargotec nieuwbouw door Hercuton b.v.
Bedrijfsruimte Cargotec nieuwbouw door Hercuton b.v. uit Nieuwkuijk
Bedrijfsruimte Cargotec in Rotterdam nieuwbouw door Hercuton b.v. uit Nieuwkuijk

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand

Locatie Rotterdam

Oppervlakte 6.189 m²

Status Opgeleverd

Nieuwbouw bedrijfsruimte

Hercuton heeft in de Rotterdamse Waalhaven een nieuwe bedrijfsruimte voor Cargotec gebouwd in opdracht van JPG Groeneweg Bouw. Het project bestaat uit 3.000 m² kantoorpand, 6.189 m² bedrijfsruimte en 6.000 m² buitenterrein. Dit zeer duurzame onderkomen wordt het nieuwe hoofdkantoor van Cargotec.

Meest geschikte materiaal

Het multifunctionele gebouw is bestemd voor de beleggingsportefeuille van JPG Groeneweg Bouw. Cargotec huurt het pand de komende vijftien jaar. Er is voor de bouw van de bedrijfshal bewust een strategische samenwerking met Hercuton aangegaan. JPG Groeneweg Bouw was op zoek naar een specialistische partij die zowel het ontwerp als de bouw van de prefab betonnen bedrijfshal kon realiseren. Een behoefte waaraan Hercuton uitstekend kon voldoen. Bias Architecten heeft het gehele project ontworpen. Ze hebben de bedrijfsruimte vooral op hoofdlijnen uitgetekend. Hercuton heeft dit vervolgens verder uitgewerkt én een vertaalslag gemaakt naar haar eigen, unieke prefab betonbouwsysteem.

BREEAM Excellent

Het pand heeft het BREEAM Excellent certificaat behaald. Uiteraard draagt de prefab betonnen bedrijfsruimte van Hercuton hier positief aan bij. Zo heeft beton onder andere accumulerend vermogen. Hierdoor blijft een bedrijfspand in de zomermaanden heerlijk koel en is het in de wintermaanden eenvoudig op temperatuur te houden. Dit leidt tot een stabiel en prettig werkklimaat met weinig temperatuurschommelingen. Daarnaast verbruiken installaties minder energie.

Het dak op

Cargotec is leverancier van diverse kranen en ander groot materieel voor transport- en logistieke doeleinden. Zware materialen dus. Doordat de wanden en de kolommen van beton zijn, kunnen ze tegen een stootje. Tel daarbij op dat er op het dak parkeerruimte voorzien is voor 156 auto’s én dat er zware kraanbanen in het pand lopen. Dan is een stevige constructie dus absoluut een vereiste.

Duurzame visie

Wat zeker een rol gespeeld heeft bij de keuze voor Hercuton is de visie op duurzaam bouwen die JPG Groenweg Bouw en Hercuton samen delen. Beiden streven naar een kwalitatief hoogwaardig, onderscheidend en waardevast eindresultaat. Hierbij ligt de nadruk op lage total cost of ownership, duurzame toepassingen en minimale onderhoudskosten.

Ron DrijverCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00