Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
2.964 m2
Projectinformatie: 

Gerrit en Gert-Jan van Maanen zijn eigenaar van respectievelijk Bowlingcentrum Harderwijk en Bowlingcentrum Almere. Hercuton heeft beide complexen in een tijdsbestek van slechts 2 jaar gerealiseerd. Opvallende panden met een robuuste, solide uitstraling. Gebouwd in semi-loft en voorzien van de modernste technieken.

Met een oppervlakte van 2.964 m2 en maar liefst 24 bowlingbanen mag Bowling Almere zich met recht de op één na grootste bowlingbaan van Nederland noemen. Het pand is onder meer voorzien van een grand café, restaurant en buitenterras. Architectenbureau De Jonge uit Breda heeft het pand ontworpen. Bowling Harderwijk heeft een oppervlakte van 2.307 m2, beschikt over een sfeervol restaurantgedeelte en 12 bowlingbanen.

Meervoudig grondgebruik
Gezien de grootte van bowlingcentrum Almere was voldoende parkeergelegenheid een vereiste. Opvallend is dat er dubbel grondgebruik toegepast is. Door zowel parkeerruimte onder als naast het gebouw te voorzien zijn de vierkante meters bedrijfsgrond optimaal gebruikt. Dit leidt tot een hogere bebouwingsgraad en zodoende lagere huur- of koopkosten.

Op alle fronten vooruitdenken
“De samenwerking met Hercuton is van meet af aan goed verlopen. Hun conceptmatige aanpak in combinatie met het product prefab beton bleek voor ons de juiste match. Bij de bouw van de complexen hebben we samen met Hercuton op alle fronten vooruitgedacht. Er is naar slimme oplossingen gezocht om onderscheidend en toekomstgericht te bouwen.” vertelt  Gert-Jan van Maanen.

Spraakmakend
Meer dan bowlen. Dat is wat vader en zoon Van Maanen hun bezoekers beloven. Een bezoek aan beide bowlingcentra is dan ook een belevenis op zich. Het spraakmakende interieur in combinatie met de stoere, industriële betonlook draagt hier zeker aan bij. Gerrit van Maanen “De keuze voor betonbouw was vrij snel gemaakt. Het is degelijk, gaat tientallen jaren mee en beschikt over goede brandwerende eigenschappen. Bijkomend voordeel is de klimaatbeheersing. In de zomer is het heerlijk koel en in de winter zijn onze panden eenvoudig op temperatuur te houden.”

Voor herhaling vatbaar
 “Hercuton is een professionele organisatie die actief met ons meedenkt en oplossingen biedt. Onze wens was mooie bowlingcentra te bouwen. En dat is gelukt! De samenwerking is erg prettig verlopen en wij zijn trots op het eindresultaat. Mochten wij in de toekomst weer een bowlingcentrum gaan ontwikkelen, dan is Hercuton de eerste die we bellen.”
Gerrit en Gert-Jan van Maanen, Bowling Harderwijk en  Bowling Almere

Bekijk ook Bowlingcentrum Harderwijk.

Bekijk alle afbeeldingen