Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
6.189 m2
Projectinformatie: 

Hercuton bouwt bedrijfsruimte in Rotterdamse Waalhaven
Zware kraanbanen én parkeerdak voor Cargotec

Hercuton heeft in opdracht van JPG Groeneweg Bouw in de Rotterdamse Waalhaven een bedrijfsruimte in prefab beton gerealiseerd. Het totaalproject bestaat uit 3.000 m2 kantoorpand, 6.189 m2 bedrijfsruimte en 6.000 m2 buitenterrein. Dit zeer duurzame onderkomen wordt het nieuwe hoofdkantoor van Cargotec.

Meest geschikte materiaal
Het multifunctionele gebouw is bestemd voor de beleggingsportefeuille van JPG Groeneweg Bouw. Cargotec huurt het pand de komende vijftien jaar. Er is voor de bouw van de bedrijfshal bewust een strategische samenwerking met Hercuton aangegaan. JPG Groeneweg Bouw was op zoek naar een specialistische partij die zowel het ontwerp als de bouw van de prefab betonnen bedrijfshal kon realiseren. Een behoefte waaraan Hercuton uitstekend kon voldoen. Bias Architecten heeft het gehele project ontworpen. Ze hebben de bedrijfsruimte vooral op hoofdlijnen uitgetekend. Hercuton heeft dit vervolgens verder uitgewerkt én een vertaalslag gemaakt naar haar eigen, unieke prefab betonbouwsysteem.

Breeam Excellent
De duurzaamheidsambitie van dit gebouw is erg hoog. Het pand zal een BREEAM Excellent certificaat scoren. Uiteraard draagt de prefab betonnen bedrijfsruimte van Hercuton hier positief aan bij. Beton beschikt over veel voordelen waardoor duurzaam bouwen bijna vanzelfsprekend is. Zo is beton onder meer solide en onderhoudsarm en heeft het een hoog accumulerend vermogen. Hierdoor blijft een bedrijfspand in de zomermaanden heerlijk koel en is het in de wintermaanden eenvoudig op temperatuur te houden. Dit leidt tot een stabiel en prettig werkklimaat met weinig temperatuurschommelingen. Daarnaast verbruiken installaties minder energie.

Het dak op
Vanwege de functie en eigenschappen van de nieuwe bedrijfshal is beton ook simpelweg het  meest geschikte materiaal. Cargotec is leverancier van diverse kranen en ander groot materieel voor transport- en logistieke doeleinden. Zware materialen dus. Doordat de wanden en de kolommen van beton zijn, kunnen ze tegen een stootje. Tel daarbij op dat er op het dak parkeerruimte voorzien is voor 156 auto’s én dat er zware kraanbanen in het pand lopen. Dan is een stevige constructie dus absoluut een vereiste.

Duurzame visie
Wat zeker een rol gespeeld heeft bij de keuze voor Hercuton is de visie op duurzaam bouwen die JPG Groenweg Bouw en Hercuton samen delen. Beiden streven naar een kwalitatief hoogwaardig, onderscheidend en waardevast eindresultaat. Hierbij ligt de nadruk op lage total cost of ownership, duurzame toepassingen en minimale onderhoudskosten.

Het Project
De bedrijfsruimte heeft een gebouwoppervlakte van 6.189 m2. Daarnaast is er een parkeerdak van 3.054 m2 voorzien. Het geheel is uitgevoerd in de kleur Noorwegen Zwart.

Download nu de brochure van dit project!

Bekijk alle afbeeldingen