Distributiecentrum LIS Logistics b.v., Almere

LIS Almere-5_MR
LIS Almere_MR
LIS Almere-6_MR
LIS Almere-2_MR
LIS Almere-7_MR
LIS Almere-3_MR
LIS Almere-4_MR
LIS Logistics
LIS Almere-8_MR
LIS Logistics
LIS Logistics
LIS Logistics
LIS Logistics-Edwin Timmerman

Project specificaties

Soort gebouw Distributiecentrum

Locatie Almere

Oppervlakte 34.365 m²

Status Opgeleverd

BREEAM certificering Good

Nieuwbouw distributiecentrum

Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw realiseert op Bedrijvenpark Stichtsekant in Almere het nieuwe, moderne distributiecentrum voor LIS Logistics b.v.

Design & Build

De hoogwaardige nieuwbouwontwikkeling heeft een oppervlakte van 34.365 m² waarvan LIS Logistics b.v. bijna 19.000 m² huurt. De overige ca. 15.000 m² is vanaf medio 2021 beschikbaar voor verhuur. Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw heeft LIS Logistics b.v. geadviseerd bij en geholpen met het vinden van deze juiste locatie. De bouwcombinatie heeft in nauwe samenwerking met LIS Logistics b.v. het ontwerp verzorgd en levert de nieuwbouw turn-key op. GARBE Industrial Real Estate GmbH, in deze transactie vertegenwoordigd door haar vestiging in Amsterdam, koopt het gebouw namens een van haar mandaten.

BREEAM Good

De grondwerkzaamheden zijn momenteel in volle gang. Direct na de bouwvak start het heiwerk en de oplevering vindt in Q2 2021 plaats. Uiteraard is er ook veel aandacht voor duurzaamheid. Zo is het dak van het volledig stalen gebouw volledig geschikt gemaakt voor toekomstige plaatsing van zonnepanelen. Het distributiecentrum krijgt duurzaamheidslabel BREEAM Good.

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Ook dit distributiecentrum wordt volgens de Wkb (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen) gerealiseerd. Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw heeft vooruitlopend op deze wet al meerdere grote logistieke panden conform de Wkb gerealiseerd. Het grote verschil én voordeel hierbij is dat processen gedurende het hele traject gecertificeerd worden. Daarnaast wordt de kwaliteit van meet af aan geborgd met behulp van gebouwdossiers. Feitelijk zijn we vanaf dag één bezig met de oplevering. Elke bouwfase wordt na afronding direct gecontroleerd door Seconed middels Technical Inspection Services (TIS).

Advies en begeleiding

Bouwcombinatie Hercuton/Remco Ruimtebouw werd in deze transactie geadviseerd door Over Engh Vastgoed en 1530 Real Estate. Zij hebben de ontwikkeling namens de Bouwcombinatie aan de Duitse belegger Garbe Industrial Real Estate GmbH verkocht. Deze is juridisch begeleid door Lexence en op technisch vlak door BOAG.

Over LIS Logistics b.v.

LIS Logistics b.v. is een jonge, dynamische onderneming die zich richt op het verlenen van logistieke dienstverlening in de breedste zin van het woord. LIS Logistics is al sinds 2007 gevestigd in Almere verdeeld over een aantal locaties welke nu allemaal geïntegreerd worden op deze nieuwe locatie.

Over Garbe Industrial Real Estate GmbH

Garbe Industrial Real Estate GmbH, met het hoofdkantoor gevestigd te Hamburg, is een toonaangevende onafhankelijke dienstverlener op het gebied van logistiek en industrieel vastgoed. Al meer dan 25 jaar ontwikkelt, koopt, verkoopt, verhuurt, beheert en financiert GARBE Industrial Real Estate GmbH hoogwaardig logistiek en industrieel vastgoed op aantrekkelijke nationale en internationale transport- en industrielocaties. GARBE Industrial Real Estate GmbH beheert met circa 4,0 miljoen vierkante meter verhuurbare ruimte momenteel 154 objecten op 124 locaties in drie landen met een waarde van 3,2 miljard euro.

Over Stichtsekant

Bedrijvenpark Stichtsekant ligt aan de oostzijde van Almere en biedt zeer veel ruimte voor logistieke en moderne groothandelsbedrijven. Stichtsekant is direct gelegen aan de A27 en mede daardoor, ook voor XXL warehousing, een uitstekende vestigingsplaats voor logistieke bedrijven.

Meer informatie

BREEAM Case Study

Alex VerhagenArchitect

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00