Distributiecentrum met kantoor Kawneer (Alcoa), Harderwijk

NIEUWEGEIN / HARDERWIJK - Boels, Hercuton.
Alcoa Harderwijk
Alcoa Harderwijk distributiecentrum
NIEUWEGEIN / HARDERWIJK - Boels, Hercuton b.v. uit Nieuwkuijk
Nieuwbouw pand NIEUWEGEIN / HARDERWIJK - Boels, Hercuton b.v. uit Nieuwkuijk

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand, Distributiecentrum, Kantoor

Locatie Harderwijk

Oppervlakte 20.100 m²

Status Opgeleverd

BREEAM certificering Very Good

Nieuwbouw turn-key distributiecentrum

Hercuton heeft in opdracht van WDP Nederland het nieuwe distributiecentrum voor Alcoa Architectuursystemen turn-key gebouwd. De nieuwbouw is ontworpen door Denc Architecten en bestaat uit circa 18.100 m² bedrijfsruimte, 2.000 m² kantoor- en testfaciliteiten en circa 13.500 m² buitenruimte. Het gebouw heeft het duurzaamheidscertificaat BREEAM Very Good.

Turn-key nieuwbouw

WDP Nederland is marktleider in de Benelux inzake de ontwikkeling en verhuur van semi-industrieel en logistiek vastgoed. Voor de nieuwbouw van Kawneer op bedrijventerrein Lorentz III in Harderwijk hebben zij opnieuw voor een samenwerking met Hercuton gekozen. Het object is opgeleverd aan Alcoa op basis van een huurcontract van 10 jaar.

Conceptmatige aanpak

Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. Ons prefab beton bouwconcept leende zich uitstekend voor de realisatie van het distributiecentrum. Enerzijds vanwege de natuurlijke eigenschappen van beton: een duurzaam, degelijk en brandvertragend constructiemateriaal met een hoog accumulerend vermogen. Anderzijds vanwege de bouwsnelheid. Door onze integrale en conceptmatige aanpak – er wordt met vaste betonnen modules gewerkt – waren we in staat om dit complex in zeer korte tijd te bouwen, uiteraard voorzien van een hoogwaardige Kawneer gevel.

Betrokken partijen

Appelhoven Vastgoedadviseurs / AKD hebben de transactie namens WDP en Hercuton begeleid. Colliers International / CMS traden op als adviseur van Alcoa. Het object is ontworpen door Denc Architecten. Due diligence is uitgevoerd door Cushman & Wakefield.

Paulien FrehéCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00


Klant aan het woord

Alcoa | Kawneer

Het vooroordeel dat aannemers en uitvoerders niet flexibel zijn, klopt absoluut niet. De samenwerking liep hartstikke goed en Hercuton ontzorgde als geen ander. Er was weinig tijd, dus was het een geruststelling dat ik op zo’n ervaren bouwer kon leunen. Dat de krappe deadline kon worden gehaald, was vooral te danken aan de toepassing van Hercutons efficiënte prefab¬betonsysteem. Kolommen van staal zijn ...

Lees verder

Lars van den BergProjectleider