Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
8.795 m2
Projectinformatie: 

Donghua International BV - een dochteronderneming van de Hangzhou Donghua Chain Group CO., LTD - een van 's werelds grootste industriële kettingen fabrikanten met vestigingen in heel Europa, heeft nieuwbouw gepleegd.

Het betreft een ontwikkeling van VOF Etalage Projectontwikkeling. Hercuton heeft de nieuwe bedrijfshal met kantoor volledig turn-key gerealiseerd op bedrijvenpark De Etalage in Alkmaar. Het is het eerste bedrijfspand wat op dit nieuwe bedrijvenpark gebouwd wordt. Het bevindt zich direct aan de A9 en pal tegenover het AZ Stadion in Alkmaar.

Degelijk en duurzaam
De bedrijfshal heeft een oppervlakte van 7.575 m2, is voorzien van 5 docks en een grote entresol. Het ruime, lichte kantoor behelst ca. 1.220 m2. Op het buitterrein van ca. 4.200 m2 zijn onder meer 80 parkeerplaatsen voorzien. De nieuwbouw is conceptmatig gerealiseerd in prefab beton. Enerzijds vanwege de natuurlijke eigenschappen van beton: een duurzaam, degelijk en brandvertragend constructiemateriaal met een hoog accumulerend vermogen. Anderzijds vanwege de bouwsnelheid. Door haar integrale en conceptmatige aanpak – er wordt met vaste betonnen modules gewerkt - is Hercuton in staat dit complex in korte tijd te bouwen.

Over Donghua
Hangzhou Donghua Chain Group CO., LTD heeft wereldwijd meer dan 3.600 medewerkers in dienst. Met een jaarlijkse productie van meer dan 50.000 ton afgewerkte industriële kettingen is het bedrijf een van de grootste industriële ketting fabrikanten wereldwijd. Inmiddels ontwerpen, ontwikkelen en produceren zij al meer dan 20 jaar in Europa.

Betrokken partijen
Het ontwerp is afkomstig van Centrum Architecten uit Maarssen. Het betreft een ontwikkeling van de combinatie Delta Onroerend Goed uit Velsen-Noord en Hoorne Vastgoed uit Uitgeest.

Meer informatie
http://donghua.eu/
www.hercuton.nl
www.hoornevastgoed.nl
http://www.centrumarchitecten.nl/

 Download de projectsheet en lees alles over de totstandkoming van deze nieuwbouw!

Benieuwd naar het verhaal van Frans Morskate, CEO van Donghua in Alkmaar? Kijk dan snel deze video.

Bekijk alle afbeeldingen