Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
26.600 m2
Projectinformatie: 

W.K. Heyl jr. b.v. in Honselersdijk heeft opnieuw voor een toplocatie midden in het Westland gekozen. Hercuton realiseerde de nieuwbouw turn-key voor dit innovatieve familiebedrijf in bloemen en planten.

Trade Parc Westland
Het distributiecentrum met kantoren is gerealiseerd op een perceel van 15.000 m2 en heeft een BVO (bruto vloer oppervlakte) van 25.000 m2. Tevens wordt er 1.600 m2 kantoorruimte gerealiseerd. Het pand sluit op 2 niveaus aan op de productstraat van Royal Flora Holland en is onder meer voorzien van een 16.000 m2 koelruimte en 33 docks. Het rechterdeel van het gebouw is volledig ingericht als “koelcel”, binnen het linkerdeel zijn de kantoren dubbel laags opgenomen. Een efficiënt, maar ook uniek ontwerp binnen het veilingwezen.  Met de keuze voor Hercuton als aannemer, koos Heyl niet alleen voor een bekend terrein maar ook voor een aannemer die meerdere projecten heeft gerealiseerd in het Westland.

Familiebedrijf
W.K.Heyl jr. b.v. is een vooroploper in haar markt. De firma Heyl bedient de Duitse bloemist sinds jaar en dag met haar uitgebreide assortiment en service, dagelijks tot achter de winkeldeur. Via haar online snoepwinkel voor de Duits bloemist worden de vers producten zelfs binnen een etmaal vanuit het Westland aan onze Oosterburen geleverd in de kleinste verpakkingseenheden. Om verdere groei en optimalisatie in de bedrijfsprocessen te faciliteren krijgt deze bloemengroothandelaar drie maal zo veel ruimte ter beschikking, wordt het gebouw in zijn volledigheid geklimatiseerd en wordt vergaande mechanisatie toegepast.

Solide bouw
Vanwege de brandwerendheid en energie gunstige eigenschappen is de hoofdconstructie van het gebouw volledig in beton gerealiseerd. Hercuton realiseerde de nieuwbouw volledig turn-key en had overal de coördinatie over. Het ontwerp is afkomstig van Hercuton i.s.m. Architectenbureau Gerrit van der Vijver.

Hercuton
De opdracht is aan Hercuton verstrekt vanwege de ruime ervaring in de regio en de openheid en samenwerking in het voortraject.

Meer informatie
www.heyl.nl
www.vijverarch.nl/

Meer informatie
Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Bel dan naar 088 205 34 00 of gebruik ons contactformulier.

Benieuwd naar het verhaal achter dit innovatieve familiebedrijf in bloemen en planten? Bekijk dan snel deze video!

 

Bekijk alle afbeeldingen