Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
5.500 m2
Projectinformatie: 

Hikvision – wereldwijd marktleider op het gebied van hoogwaardige digitale video surveillance producten en oplossingen – heeft nieuwbouw gepleegd. Hercuton heeft het nieuwe Europese hoofdkantoor volledig turn-key gerealiseerd op Bedrijvenpark De President in Hoofddorp.

Het pand is conceptmatig gebouwd in prefab beton. De nieuwbouw bestaat uit 2 bouwlagen en is op een zichtlocatie van 9.526 m2 gerealiseerd. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 3.500 m2 en het ruime, lichte kantoor behelst 2.000 m2.

Betrouwbaarheid
Er lag een strakke planning aan het project ten grondslag. Maandag 11 mei 2015 is de opdracht verstrekt waarna Hercuton direct gestart is met de bouwplaats inrichting. Begin juni is de eerste heipaal de grond in gegaan en begin 2016 is het pand sleutelklaar opgeleverd. Hercuton kan deze planningszekerheid bieden vanwege haar integrale en conceptmatige aanpak. De natuurlijke eigenschappen van beton - een duurzaam, degelijk, inbraakwerend en brandvertragend constructiemateriaal met een hoog accumulerend vermogen - lenen zich uitstekend voor deze nieuwbouw.

Hikvision
Het Chinese bedrijf Hikvision Digital Technology (met een marktwaarde van USD 20 miljard) is sinds de oprichting in 2001 gegroeid naar een wereldspeler met meer dan veertienduizend medewerkers, veertien vestigingen over de gehele wereld, afnemers in meer dan honderd landen en een marktaandeel van meer dan vijfendertig procent in China. Vanuit het Europese hoofdkantoor in Hoofddorp wordt de Europese sales & marketing, distributie en technische ondersteuning gerealiseerd. De nabijheid van en de snelle verbinding met Schiphol maken bedrijvenpark De President in Hoofddorp tot de ideale vestigingslocatie voor Hikvision.

Bedrijvenpark De President
Bedrijvenpark De President is een ontwikkeling van de gemeente Haarlemmermeer en regionale gebiedsontwikkelaar SADC. De President is een modern, groen en kwalitatief hoogwaardig bedrijvenpark op een uitstekende locatie in Hoofddorp, midden in de Randstad, vlakbij Schiphol en Amsterdam en rechtstreeks bereikbaar via de afrit Hoofddorp-Zuid van de A4. Een flexibele verkaveling zorgt er hier voor dat een grote diversiteit aan ondernemers zich vestigt. De President is een veelzijdig en stijlvol ingericht bedrijvenpark. Deze locatie is een zeer geschikte uitvalsbasis voor regionale en (inter)nationale bedrijven midden in de Randstad. Op Bedrijvenpark De President wordt veel aandacht besteed aan een professionele en stijlvolle uitstraling en duurzaamheid. Sinds de start van de ontwikkeling in 2008 hebben zo’n vijftig grotere en kleinere bedrijven zich reeds gevestigd.

Betrokken partijen
Boag Advies en Management uit Rotterdam heeft Hikvision begeleid gedurende het traject.

Hikvision over de samenwerking:
“Wij zijn geen expert als het gaat om bouwen, dus we zochten een partij die meedenkt in oplossingen. De samenwerking met Hercuton is van meet af aan goed verlopen. Hun conceptmatige aanpak in combinatie met het product prefab beton bleek voor ons de juiste match. Ze kwamen al snel met een goed ontwerp en ook in de tender kwam hun aanbieding als beste naar voren.

We hebben gedurende het gehele traject intensief met elkaar samengewerkt. Hercuton dacht met ons mee en gaf adviezen om tot het beste eindresultaat te komen. Ondanks het feit dat we soms verschillende belangen hadden, zijn we altijd in staat geweest elkaar te vinden in de beste oplossing.

Ik kijk met een goed gevoel terug op het ontwikkel- en bouwproces. De prettige sfeer en soepele voortgang van het project zijn grotendeels te danken aan de flexibiliteit en het onderlinge vertrouwen van alle betrokkenen."

Mark Beumer | Vice President Operations van Hikvision Europe BV

Bekijk nu prachtige drone opnames welke Hikvision Europe BV binnen én buiten haar pand gemaakt heeft.


 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie
www.hikvision.com
www.sadc.nl 
www.boag.com

Bekijk alle afbeeldingen