Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
19.310 m2
Projectinformatie: 

Nieuwkuijk – Hercuton heeft in opdracht van Imagewharf B.V. drie loft kantoren en een parkeergebouw in de Houthavens in Amsterdam gerealiseerd. De panden zijn opgedeeld in diverse multifunctionele ruimtes voor bedrijven uit de creatieve sector. De gebouwen zijn conceptmatig gerealiseerd en turnkey opgeleverd in prefab beton, staal én hout.

Imagewharf is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en Steengoed en omvat 17.500 m2 bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond. Deze urban community is gebouwd op beleving en inspiratie. Ideeën, ambachten en diensten komen samen in deze stads-oase.

Flexibel in gebruik
Imagewharf bestaat uit drie grote panden: het Ontwerpgebouw, het Werkgebouw en het Studiogebouw. De gebouwen zijn opgedeeld in diverse multifunctionele ruimtes in de vorm van werkplaatsen, ateliers en loft offices. De afmetingen variëren van offices van 90 m2 tot een gehele vloer van 1600 m2 en ambachts- en atelierruimtes van 100 tot 500 m2. Het bevat voldoende (overdekte) parkeergelegenheid voor auto en fiets. Huurders delen een clubhuis met food & beverage, expressie- en presentatieruimtes, glasvezel internet, e-cars en e-bikes, een stadspark en daktuinen. Binnen en buiten is er ruimte om te werken, presenteren, netwerken, ontspannen en sporten, individueel of samen met collega’s.

Het Ontwerpgebouw
Allard Architecture uit Amsterdam tekende voor het Ontwerpgebouw. Dit pand bestaat uit 5 bouwlagen inclusief parkeerlaag. Het is volledig uitgevoerd in prefab beton volgens de karakteristieke loft architectuur. Kenmerkend hierbij zijn de grote ruimtes, hoge plafonds en een grote hoeveelheid lichtinval waarbij de installaties onderdeel uitmaken van de architectuur.

Het Studiogebouw en het Werkgebouw
Het ontwerp van het Studiogebouw en het Werkgebouw is afkomstig van Affaire d’Architecture. Bij beide gebouwen zijn de begane grond en 1e verdieping opgetrokken uit een sokkel in prefab beton. Het Studiogebouw bestaat aan de bovenzijde uit een stalen, conceptmatig gerealiseerd, loft kantoor. Het volledige gebouw heeft een transparante uitstraling en is opgebouwd uit diverse flexibel indeelbare kantoor- en bedrijfsruimtes en een dakterras. De bovenzijde van het Werkgebouw bestaat uit 2 houten en 2 stalen panden welke middels loopbruggen met elkaar verbonden zijn. Op de houten gebouwen zijn sedumdaken voorzien. Tussen het Studio- en Werkgebouw wordt een tweelaags parkeergarage gerealiseerd met circa 45 parkeerplaatsen.

Betrokken partijen
De opdrachtgever van dit project is Imagewharf B.V. Het betreft een ontwikkeling van Steengoed uit Amsterdam. Felixx Landscape Architects & Planners tekende het landschap. Hiensch Engineering B.V. is als installatie adviseur bij het project betrokken. Hercuton is hoofdaannemer en draagt zorg voor de complete realisatie.

Nominaties
Project Imagewharf is genomineerd voor het BNA Beste Gebouw 2019, voor de Steden in Beweging (STIB) Award 2019 én voor de ARC19 Development Award.

Meer informatie
http://www.imagewharf.nl/ 
http://steen-goed.nl/
http://www.affairedarchitecture.nl/
http://www.allardarchitecture.com/
http://felixx.nl/felixx.nl/
http://www.hiensch.nl/

Bekijk de opnames vanuit de torenkraan (juli):

Bekijk alle afbeeldingen