Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
16.000 m2
Projectinformatie: 

Hercuton heeft in opdracht van WDP Nederland een logistiek centrum voor Kuehne + Nagel op Schiphol Logistics Park (SLP) in Haarlemmermeer gerealiseerd. Het gebouw heeft een oppervlakte van ca. 16.000 m2 waarvan 3.000 m2 kantoor.

WDP Nederland is marktleider in de Benelux op het gebied van de ontwikkeling en verhuur van semi-industrieel en logistiek vastgoed. Aan deze nieuwbouw lag een krappe planning ten grondslag. Betrouwbaarheid van de planning was dan ook van essentieel belang.

Hercuton heeft veel ervaring met trajecten in de logistieke branche en kan vanuit haar specialisme snel schakelen zonder kostbare tijd te verliezen. WDP Nederland was dan ook verzekerd van een duurzaam, onderscheidend en waardevast eindresultaat.

Hybride ontwerp
Dedato Ontwerpers en Architecten uit Amsterdam heeft het ontwerp verzorgd. Hierbij is bewust gekozen voor een hybride opzet waarbij de constructie van het pand volledig uit prefab beton bestaat. Dit biedt onder meer voordelen met betrekking tot de brandwerendheid, inbraakveiligheid en het accumulerend vermogen. De buitengevels bestaan gedeeltelijk uit volledig betonnen wanden en gedeeltelijk uit betonnen plinten met stalen gevelbekleding.

Multifunctioneel
In het gebouw zijn verschillende gemeenschappelijke voorzieningen voorzien. Het betreft de eerste fase van een totaalproject van 41.500 m2.

Bekijk alle afbeeldingen