Loft gebouw AVhuis, Breda

Loft gebouw AVhuis
Loft gebouw AVhuis in Breda
Nieuwbouw loft gebouw AVhuis in Breda
BREDA - Interieur AV-huis.
Interieur AV-huis gebouwd door Hercuton b.v.
Het AVhuis is speciaal ontworpen voor bedrijven in de audiovisuele branche. Het gebouw staat op de Triple O Campus in Breda en is opgezet om synergie en interactie tussen huurders mogelijk te maken.
In dit karakteristieke loft gebouw werken meer dan vijftig Brabantse bedrijven samen aan beeld, geluid, animatie, games en multimedia.

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand, Bedrijfsverzamelgebouw, Kantoor

Locatie Breda

Oppervlakte 2.356 m²

Status Opgeleverd

Nieuwbouw loft gebouw

Het AVhuis is speciaal ontworpen voor bedrijven in de audiovisuele branche. Het gebouw staat op de Triple O Campus in Breda en is opgezet om synergie en interactie tussen huurders mogelijk te maken. In dit karakteristieke loft gebouw werken meer dan vijftig Brabantse bedrijven samen aan beeld, geluid, animatie, games en multimedia.

Vooraf budgetzekerheid

Het AVhuis is een toonbeeld van synergie tussen concept, regie, productie en montage. Bij de realisatie was de kostprijs een zwaar wegende factor. Als team is een ontwerp gemaakt dat aan een scherpe vierkante meter prijs voldeed. Het pand is vanwege esthetische én functionele redenen ontworpen onder loft architectuur. Deze architectuur is beeldbepalend voor de sfeer. Dit heeft een lage huur en een hoge mate van eigen inbreng in de indeling en aankleding tot gevolg gehad.

Dynamische wisselwerking

Hercuton heeft voor Red Concepts Real Estate Development eerder het Pakhuis op de Triple O Campus gerealiseerd. De goede samenwerking op dat project was voor Red Concepts aanleiding om Hercuton ook bij het AVhuis te betrekken. Onder toeziend oog van BVF Bouwmanagement heeft Hercuton de hoofdcontouren van het gebouw opgezet. Vervolgens heeft Space&matter het schetsontwerp gemaakt terwijl Hercuton de constructie berekende. Hierbij is continu met elkaar meegedacht om optimalisaties door te voeren. Dit heeft geresulteerd in het ultieme ontwerp: functioneel, duurzaam, esthetisch en efficiënt.

Duurzame maatregelen

Ook bij het AVhuis speelde Total Cost of Ownership een grote rol. Er is bewust geïnvesteerd in duurzame maatregelen met lage onderhouds- en energiekosten tot gevolg. Het AVhuis is CO2 neutraal en onder meer voorzien van ondergrondse warmte- en koude opslag. Daarnaast is het een van de eerste gebouwen in Nederland waarop een speciale EPDM-dakfolie met geïntegreerde zonnecellen is toegepast.

Jack van den BroekCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00