Loft kantoor Keiretsu Europe, Rotterdam

Loft kantoor Keiretsu Europe
Loft kantoor Keiretsu Europe in Rotterdam
Nieuwbouw loft kantoor Keiretsu Europe in Rotterdam
Nieuwbouw loft kantoor Keiretsu Europe in Rotterdam door Hercuton b.v.
Nieuwbouw loft kantoor Keiretsu Europe in Rotterdam door Hercuton b.v. iuit Nieuwkuijk

Project specificaties

Soort gebouw Kantoor

Locatie Rotterdam

Oppervlakte 4.016 m²

Status Opgeleverd

Nieuwbouw loft kantoor

Een uniek pand op een unieke locatie. Dat is het loft kantoor van Keiretsu Europe in Rotterdam. Het is gevestigd op een zichtlocatie langs de A13 vlakbij Rotterdam The Hague Airport. Hercuton heeft dit transparante gebouw met een oppervlakte van 4.016 m² in nauwe samenwerking met de opdrachtgever gerealiseerd.

Stoer, creatief en natuurlijk

Keiretsu Europe ontwikkelt creatieve en vernieuwende concepten waarmee ondernemers hun bedrijfsvisie en identiteit krachtig kunnen overbrengen. Zij staan voor creativiteit, transparantie en flexibiliteit. De uitdaging was om deze identiteit terug te laten komen in hun nieuwe pand. Het moest een stoer, creatief en natuurlijk gebouw geworden. Lean en mean. De keuze voor loft architectuur was daarom snel gemaakt. Kenmerkend voor een loft gebouw zijn grote ruimtes, hoge plafonds en veel licht. De industriële uitstraling en installaties maken onderdeel uit van de architectuur.

Aanvliegroute Rotterdam The Hague Airport

Na opdrachtverstrekking volgde een uitgebreide voorbereidingsperiode waarin Hercuton de eisen van zowel Keiretsu Europe als de gemeente Rotterdam vertaalde naar een sluitend ontwerp. Planning, budget, esthetiek en stedenbouwkundige eisen zijn in nauwe samenwerking op elkaar afgestemd. Een van de belangrijkste randvoorwaarden was de maximale bouwhoogte van 10 meter. Deze eis kwam voort uit de aanvliegroute van Rotterdam The Hague Airport. In overleg is de bouwhoogte geoptimaliseerd naar 10,5 meter.

Brainstormen

Keiretsu Europe en Hercuton hebben letterlijk met elkaar rond de tekentafel gezeten. Beiden kwamen met inventieve oplossingen om het kantoorpand optimaal te ontwikkelen. Hercuton heeft Keiretsu Europe gedurende het gehele traject uitgebreid geadviseerd en begeleid om tot dit prachtige eindresultaat te komen.

Het Project

De opdrachtgever van het project is Crea d’Or Holding Rotterdam b.v. Eric Nannings van Building Dreams verzorgde de bouwbegeleiding. Het gebouw heeft een oppervlakte van 4.016 m². Het kantoor en de bedrijfsruimte zijn uitgevoerd in glad beton met pigment. De balkons en overstekken zijn in architectonisch glad beton uitgevoerd. De productie en opslag is verdeeld over zowel de begane grond vloer als de entresolvloeren.

Ron DrijverCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00