Logistiek centrum Kuehne + Nagel, Haarlemmermeer

Kuehne en Nagel nieuwbouw logisitiek centrum
Logistiek centrum Kuehne + Nagel, Haarlemmermeer
Kuehne en Nagel nieuwbouw logisitiek centrum gebouwd door Hercuton b.v.
Logistiek centrum Kuehne + Nagel

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand, Distributiecentrum

Locatie Haarlemmermeer

Oppervlakte 16.000 m²

Status Opgeleverd

Nieuwbouw logistiek centrum

In opdracht van WDP Nederland heeft Hercuton een logistiek centrum voor Kuehne + Nagel gerealiseerd. De locatie is Schiphol Logistics Park (SLP) in Haarlemmermeer. Het gebouw heeft een oppervlakte van ca. 16.000 m² waarvan 3.000 m² kantoor.

WDP Nederland is marktleider in de Benelux op het gebied van de ontwikkeling en verhuur van semi-industrieel en logistiek vastgoed. Aan deze nieuwbouw lag een krappe planning ten grondslag. Betrouwbaarheid van de planning was dan ook van essentieel belang. Hercuton heeft veel ervaring met trajecten in de logistieke branche en kan vanuit haar specialisme snel schakelen zonder kostbare tijd te verliezen. WDP Nederland was dan ook verzekerd van een duurzaam, onderscheidend en waardevast eindresultaat.

Hybride ontwerp

Er is bewust gekozen voor een hybride opzet waarbij de constructie van het pand volledig uit prefab beton bestaat. Dit biedt onder meer voordelen met betrekking tot de brandwerendheid, inbraakveiligheid en het accumulerend vermogen. De buitengevels bestaan gedeeltelijk uit volledig betonnen wanden en gedeeltelijk uit betonnen plinten met stalen gevelbekleding.

Paulien FrehéCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00