Status: 
Referentie
Oppervlakte: 
2.975 m2
Projectinformatie: 

Het opvallende en bijzondere kantoor van Martens en Van Oord in Oosterhout (N.br.) is geïnspireerd op hun bedrijfscultuur en tot stand gekomen door optimale samenwerking tussen de betrokken partijen. Het complex is gerealiseerd in prefab beton, behelst 2.975 m2, bestaat uit drie verdiepingen en heeft een open structuur en stoere loft uitstraling.

Martens en Van Oord is een specialist in grondwerken op het land en onder het water. Dit innovatieve bedrijf heeft bewust gekozen voor een duurzame nieuwbouw in prefab beton. Op 6 juli 2011 is in Oosterhout gestart met het heiwerk van het 2.975 m2 tellende kantoor en op 24 augustus 2012 zijn de kantoormedewerkers van Martens en Van Oord in hun nieuwe onderkomen getrokken.

Loft architectuur
Het kantoor is volledig uitgevoerd in de karakteristieke loft architectuur. Kenmerkend hierbij zijn grote ruimtes, hoge plafonds en veel licht. Het is de kunst van het weglaten. Installaties zijn meestal gewoon zichtbaar, ze zijn onderdeel van de architectuur. Daarnaast is er geen overdreven afwerking op detailniveau. Systeemplafonds zijn binnen deze architectuurstijl gewoon overbodig.

Ketenintegratie
De opdracht is tot stand gekomen via een bouwteamovereenkomst. Hierbij brengen alle betrokken partijen al in een vroeg stadium van de bouw hun specifieke kennis en ervaring in. Het bouwteam bestond uit Martens en Van Oord (opdrachtgever), Dedato Ontwerpers en Architecten (architect), PSVA BV (bouwprojectmanagement), Hercuton (hoofdaannemer) en Jefko Techniek (installateur). Deze ketenintegratie heeft tot een optimaal, functioneel en duurzaam ontwerp geleid.

Uitermate duurzaam
Het zeer fraaie loft kantoor heeft een hoogwaardige uitstraling en is uitermate duurzaam en energiezuinig. Zo voldoet het gebouw aan de EPC-norm van 0,6. De wanden en het dak hebben een hoge isolatiewaarde van RC-4. Er is warmte- en koudeopslag voorzien ten behoeve van vloerverwarming en –koeling. Deze wijze van verwarmen en koelen leidt tot een zeer comfortabel werkklimaat.

Triple glas
Omdat het ontwerp veel glas bevat, is er extra aandacht besteed aan de beglazing. Er is namelijk triple glas (drievoudige beglazing) toegepast. Dit leidt tot een optimale thermische isolatie. Daarnaast is, zeker bij extreme weersomstandigheden, de koudeval langs het raam minder en is de akoestische isolatie uitstekend. Uiteraard is ook de verlichting duurzaam en energiezuinig.

Omschrijving
Het gebouwoppervlakte bedraagt 2.975 m2. Het geheel is uitgevoerd in de karakteristieke loft architectuur. Het gebouw is ontworpen door Dedato Ontwerpers en Architecten uit Amsterdam. PSVA BV uit Maarn heeft het bouwprojectmanagement verzorgd en de directievoering gedaan.

Download nu de brochure van dit project!

Bekijk alle afbeeldingen