Migrantenlogies Flower Tower, Aalsmeer

Flower Tower Aalsmeer
Flower Tower Aalsmeer
Flower Tower Aalsmeer
Flower Tower Aalsmeer
Flower Tower Aalsmeer
Flower Tower Aalsmeer
Flower Tower Aalsmeer
Flower Tower Aalsmeer
Flower Tower Aalsmeer
Flower Tower
20200430_081416
Flower Tower in aanbouw 1
IMG_2316
IMG_2303
Flower Tower in aanbouw Aalsmeer
Flower Tower in aanbouw Aalsmeer
Nieuwbouw appartementencomplex Flower Tower in Aalsmeer

Project specificaties

Soort gebouw Sport- en recreatieruimte

Locatie Aalsmeer

Oppervlakte 3.913 m²

Status Opgeleverd

Turn-key nieuwbouw migrantenlogies

Hercuton heeft in Aalsmeer de Flower Tower gerealiseerd. Opdrachtgever is Peter Ruigrok, eigenaar van Uitzendbureau Ruigrok Productive B.V.

Tijdelijke huisvesting

De Flower Tower biedt geen onderdak aan bloemen, maar tijdelijke huisvesting aan de medewerkers die deze dagelijks verwerken. Voor Hercuton een andere bestemming dan we gewend zijn, maar zeker passend binnen ons turn-key bouwconcept. De Flower Tower staat tussen de bedrijfspanden van Celieplant / Bouquetnet en Bloominess, waar veel van de arbeidskrachten werkzaam zijn. Ook deze panden zijn door Hercuton turn-key gebouwd. John Celie, eigenaar van de gebouwen, was dan ook in een adviserende rol betrokken bij het voortraject.

Ontwerp

Het ontwerp komt van de hand van één van onze eigen architecten, Mark Hardy:
“Het ontwerp is opgebouwd als één volume met drie accenten. Kenmerkend is de basis van antraciet natuursteengranulaat. Die zorgt voor verbinding met de naastgelegen panden van Bloominess en Celieplant die we eerder hebben gebouwd.

De appartementen en studio’s zijn naar buiten gericht, maar hebben de entrees aan het binnenplein. Door de L-vorm, blijft dit binnenterrein met parkeerplaatsen, fietsenstalling en afvalcontainers mooi uit het zicht.  Het volume is als het ware één robuuste monoliet met een stevige voet. Als tegenhanger hebben we de ramen juist frivool en willekeurig geplaatst. Dat zorgt voor een random karakter. De contrasterend witte ingeschoven volumes met kozijnen in een strak regime steken er als de kantelen van een kasteel bovenuit.

Het tuinontwerp langs de Horntocht maakt het complex tot een op zichzelf staand geheel, dat toch een verbinding heeft met Bloominess en Celieplant. Een verademing binnen een industriële omgeving.”

87 Appartementen

Het wooncomplex biedt ruimte aan 87 appartementen met in totaal 200 bedden. Deze zijn verdeeld over vijf woonlagen. De appartementen variëren in woonoppervlakte van 46 tot 66 m². Daarnaast is er in het gebouw een beheerders- en gemeenschappelijke ruimte.

Hercuton heeft de nieuwbouw turn-key gerealiseerd. We verzorgden onder meer het ontwerp, de constructieberekeningen, omgevingsvergunning, afbouw en infra. De nieuwbouw heeft een totaaloppervlakte van 3.913 m² en 380 m² aan galerijen. Het ontwerp is uitgevoerd in de kleur antraciet in combinatie met glad, wit gecoat beton. De gevel is uitgevoerd in uitgewassen natuursteengranulaat met witte kozijnen.

Migrantenhuisvesting

Ons bouwconcept is uiterst geschikt bouw van migrantenhuisvesting, zoals een migrantenhotel of migrantenlogies. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Jack van den BroekCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00


In de pers