Datacenter Databalance, Nieuwkuijk

In het bedrijfspand van Databalance vindt dataopslag plaats. - entree
In het bedrijfspand van Databalance vindt dataopslag plaats. - interieur
In het bedrijfspand van Databalance vindt dataopslag plaats. - voorgevel
In het bedrijfspand van Databalance vindt dataopslag plaats. - zijaanzicht
In het bedrijfspand van Databalance vindt dataopslag plaats. - voorgevel

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand

Locatie Nieuwkuijk

Oppervlakte 1.579 m²

Status Opgeleverd

Nieuwbouw datacenter

In het bedrijfspand van Databalance vindt dataopslag plaats. Voor de opdrachtgever speelden inbraakwerendheid en een contante temperatuur dan ook een grote rol. Beton leent zich hier perfect voor.

Het pand is voorzien van een strakke vliesgevel en wanden voorzien van witgewassen natuursteengranulaat. Aan de binnenzijde is duidelijk de karakteristieke loft architectuur te herkennen. Kenmerkend zijn de industriële uitstraling, de grote open ruimtes en veel lichtinval. Zowel de ruwbouw als de afbouw zijn compleet door Hercuton verzorgd. Het ontwerp is van Dedato Ontwerpers en Architecten te Amsterdam.

Het pand heeft een totaaloppervlakte van 1.579 m², waarvan 895 m² begane grond en 684 m² verdieping. De wanden zijn voorzien van een heldere coating uitgevoerd in de kleur Noir Ebene zwart.

Jack van den BroekCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00


Klant aan het woord

Databalance

Ik heb gekozen voor betonbouw vanwege de inbraakwerendheid. Als databank hebben we nogal wat apparatuur binnen staan. Het pand is 40 cm boven peil gebouwd, waardoor het zogenaamd “ramvrij” is. Door deze verhoging kun je niet met een auto of vrachtwagen binnenrijden. Ook wilden wij persé betonbouw om in het pand een kluis te kunnen realiseren. Daarbij zorgt beton ook nog eens voor een stabiel binnenklim...

Lees verder

Rob BlomEigenaar