Nieuwbouw distributiecentrum Crocs Europe B.V.

Heiwerk DC Crocs Dordrecht
Montage DC Crocs Dordrecht
Montage DC Crocs Dordrecht
Nieuwbouw DC Crocs Dordrecht
Nieuwbouw Crocs Dordrecht
Distributiecentrum Crocs - Distripark Dordrecht
Crocs - Distripark Dordrecht
Crocs 1e paal
crocs 1e paal dc
crocs 1e paal dordrecht
DK4 Crocs 03062020-9060

Project specificaties

Soort gebouw Distributiecentrum

Locatie Dordrecht

Oppervlakte 50.000 m²

Status In uitvoering

BREEAM certificering Very Good

Turn-key realisatie

Op het DistriPark Dordrecht langs de snelweg A16 realiseert Hercuton in opdracht van Crocs Europe B.V. een nieuw distributiecentrum. Met een oppervlakte van ca. 50.000 m2 wordt dit het grootste distributiecentrum van Crocs in Europa. De bouw ging op 3 juni 2020 officieel van start met het slaan van de 1e paal.

De bekende producent van schoenen, sandalen en klompen zal de nieuwe locatie deels gaan gebruiken voor opslag voor de webwinkel, maar ook voor bevoorrading van winkelfilialen en de afhandeling van retouren. Hercuton zal de nieuwbouw van het logistiek centrum volledig turn-key opleveren. De oplevering staat gepland voor eind Q1-2021.

All-electric

De nieuwbouw wordt gerealiseerd met duurzame materialen zoals prefab beton en hout. Het distributiecentrum krijgt het duurzaamheidslabel BREEAM Very Good. Het wordt een volledig gasloos (all-electric) pand. Gelamineerde houten liggers gaan ervoor zorgen dat het distributiecentrum een vriendelijke uitstraling krijgt. Ook de locatie speelt een grote rol bij de duurzaamheidsambitie. Distripark Dordrecht is een aardgasvrij bedrijventerrein met een basisenergie-infrastructuur die bestaat uit een elektriciteitsnet waardoor 100% energieneutraal ondernemen realistisch wordt. Het terrein biedt een waterstof-facility point aan, vier windturbines en een zonnepark.

Referentie

Crocs heeft gekozen voor een kwalitatief hoogwaardig gebouw. Het eerder door Hercuton gerealiseerde distributiecentrum voor Boon Food Group (32.000 m2) op bedrijventerrein Dordtse Kil III vormde de referentie hiervoor. Link naar Dordtse Kil III

De ontwikkeling kwam tot stand in samenwerking met Over Engh Vastgoed B.V, M2 Real Estate, Gemeente Dordrecht, Distripark Dordrecht en Crocs.

Meer informatie

Over Engh Vastgoed
M2 Real Estate
Crocs
Gemeente Dordrecht
Distripark
BREEAM Case Study

RTV Dordrecht

Bekijk hier het televisie-item van RTV Dordrecht over de 1e paal viering.

Kim van der TogtCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.