Distributiecentrum met kantoor De Eekhoorn Dutch Furniture, Hoorn

default
De Eekhoorn-31
De Eekhoorn-30
De Eekhoorn-22-min
De Eekhoorn-21-min
De Eekhoorn-25-min
De Eekhoorn-17-min
De Eekhoorn-18-min
De Eekhoorn-26-min
De Eekhoorn-27-min
De Eekhoorn-19
De Eekhoorn-20-min
De Eekhoorn-28-min
De Eekhoorn-39-min
Oplevering nieuwbouw distributiecentrum De Smit Eekhoorn
Oplevering nieuwbouw distributiecentrum De Smit Eekhoorn in Hoorn
default

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand, Distributiecentrum

Locatie Hoorn

Oppervlakte 18.000 m²

Status Opgeleverd

Turn-key nieuwbouw distributiecentrum

Hercuton heeft het nieuwe onderkomen van De Eekhoorn Dutch Furniture gerealiseerd. Het pand met een hoogte van maar liefst 16,5 meter staat op het nieuwe Bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn.

Sterke groei

De Eekhoorn Dutch Furniture produceert en levert stoere, eigentijdse (bouwpakket)meubelen. Deze producten zijn voor 95% uit voorraad leverbaar en worden verkocht in 25 landen via meer dan 1.500 online en offline verkooppunten. Vanwege sterke groei heeft het familiebedrijf besloten de voorheen gefragmenteerde bedrijfsvoering van kantoor, showroom en magazijn onder te brengen in één modern en groot gebouw. Hierbij is bewust gekozen voor een A-locatie op Bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn.

Drie bouwlagen

Het nieuwe distributiecentrum met Experience Center en kantoorfaciliteiten heeft een totaaloppervlakte van ca. 18.000 m². Opvallend is de enorme hoogte van het gebouw. Verdeeld over drie bouwlagen zijn in het pand respectievelijk opslag & expeditie, experience & productontwikkeling en kantoorruimtes voorzien. Het distributiecentrum bestaat uit vier compartimenten die elk 240 minuten brandwerend zijn.

Specialisme

Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. We waren al vanaf het voortraject nauw bij het project betrokken waarbij we uitgebreid hebben gekeken naar de logistieke stromen en het aantal palletplaatsen. Het hybride pand is opgebouwd vanuit een deels betonnen en een deels stalen constructie met sandwichpanelen en rondom voorzien van een vijf meter hoge betonnen plint. Er zijn negen docks aanwezig.

Betrokken partijen

Het ontwerp is afkomstig van Breg Ontwerp en Advies uit Enkhuizen. Bouw Contracters West verzorgt de bouwbegeleiding.

Over De Eekhoorn Dutch Furniture

De Eekhoorn Dutch Furniture produceert (bouwpakket)meubelen en levert een grote collectie interieurartikelen onder de merken WOOOD, BePureHome en vtwonen. In haar producten worden hoofdzakelijk massief houten materialen verwerkt zoals grenen en eiken. De producten worden seriematig en met zorg geproduceerd en zijn makkelijk zelf thuis te monteren.