Status: 
In uitvoering
Oppervlakte: 
20.000 m2
Projectinformatie: 

WDP heeft Hercuton opdracht verstrekt een distributiecentrum van ca. 20.000 m2 te realiseren. De nieuwbouw is bestemd voor o.a. NewCorp Logistics en wordt gerealiseerd op Bedrijvenpark Hoeksche Waard in Heinenoord. NewCorp verwacht hiermee zeker 50 extra banen te creëren.

WDP heeft voor deze ontwikkeling een kavel van 30.000 m2 op Bedrijvenpark Hoeksche Waard gekocht. De ontwikkeling bestaat uit een bedrijfshal met mezzanine inclusief VAL-ruimte, kantoorruimten en buitenterrein. Het nieuwe distributiecentrum met moderne faciliteiten wordt gebruikt als op- en overslagruimte van accijnsgoederen en food products. Het ontwerp is afkomstig van Hercuton welke de nieuwbouw turn-key zal opleveren.

Extra werkgelegenheid
Na een grondige inventarisatie heeft NewCorp besloten haar nieuwe distributiecentrum op Bedrijvenpark Hoeksche waard te gaan bouwen. Jasper van Luik, Directeur NewCorp Logistics, vertelt:  “Op het bedrijvenpark kunnen we het bedrijfspand ontwikkelen dat we nodig hebben om onze internationale klanten goed te kunnen ondersteunen. Met deze verhuizing gaan we er niet alleen als bedrijf op vooruit, maar verwachten we zeker 50 extra banen te creëren.”

Hybride opzet
Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. Zij zijn sinds het voortraject nauw betrokken bij deze nieuwbouw. Het hybride pand is opgebouwd vanuit een stalen constructie met sandwichpanelen en rondom voorzien van een betonnen plint. Er zijn 21 docks voorzien. Opvallend is het feit dat het distributiecentrum zich in het midden bevindt met aan weerszijden kantoorruimten. 

Over NewCorp Logistics BV
NewCorp Logistics is een van origine Oud-Beijerlands bedrijf. Het verzorgt voor haar klanten de logistiek van onder andere douanegoederen en regelt het transport naar meer dan 60 landen. NewCorp kenmerkt zich door haar professionele aanpak en flexibiliteit. Klanttevredenheid staat daarbij hoog in het vaandel.

Over WDP
WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft ruim 3,5 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ruim 180 locaties op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Roemenië.

Over Bedrijvenpark Hoeksche Waard
Bedrijvenpark Hoeksche Waard is een gemengd bedrijventerrein in Heinenoord (gemeente Binnenmaas). Het bedrijvenpark is strategisch gelegen met het oog op Rotterdam en Antwerpen, havens en andere belangrijke bestemmingen. Er wordt 20 hectare grond uitgegeven. Zowel kleine als grote kavels zijn op het bedrijvenpark mogelijk, de omvang van de kavel bepaalt de ondernemer zelf. Het bedrijvenpark is ideaal geschikt voor ondernemers in de sectoren transport, logistieke dienstverlening, groothandel, productie en techniek.

Meer informatie
www.newcorplogistics.nl/nl/
www.wdp.eu
www.bedrijvenparkhw.nl

Bekijk alle afbeeldingen