Distributiecentrum WDP-Newcorp, Heinenoord

Newcorp-1-Foto Bob Meulmeester-HR
Newcorp Heinenoord voortgang IMG_3669
Newcorp-4-Foto Bob Meulmeester-HR
Newcorp Heinenoord voortgang IMG_3662

Project specificaties

Soort gebouw Distributiecentrum

Locatie Heinenoord

Oppervlakte 20.000 m²

Status Opgeleverd

Nieuwbouw distributiecentrum

In opdracht van WDP heeft Hercuton een distributiecentrum van ca. 20.000 m² turn-key gerealiseerd op Bedrijvenpark Hoeksche Waard in Heinenoord. De nieuwbouw is bestemd voor onder andere NewCorp Logistics.

WDP heeft voor deze ontwikkeling een kavel van 30.000 m² op Bedrijvenpark Hoeksche Waard gekocht. De ontwikkeling bestaat uit een bedrijfshal met mezzanine inclusief VAL-ruimte, kantoorruimten en buitenterrein. Het nieuwe distributiecentrum met moderne faciliteiten wordt gebruikt als op- en overslagruimte van accijnsgoederen en food products. Het ontwerp is afkomstig van Hercuton.

Hybride opzet

Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. Zij zijn sinds het voortraject nauw betrokken bij deze nieuwbouw. Het hybride pand is opgebouwd vanuit een stalen constructie met sandwichpanelen en rondom voorzien van een betonnen plint. Er zijn 21 docks voorzien. Opvallend is het feit dat het distributiecentrum zich in het midden bevindt met aan weerszijden kantoorruimten.

Over NewCorp Logistics BV

NewCorp Logistics is een van origine Oud-Beijerlands bedrijf. Het verzorgt voor haar klanten de logistiek van onder andere douanegoederen en regelt het transport naar meer dan 60 landen. NewCorp kenmerkt zich door haar professionele aanpak en flexibiliteit. Klanttevredenheid staat daarbij hoog in het vaandel.

Na een grondige inventarisatie heeft NewCorp besloten haar nieuwe distributiecentrum op Bedrijvenpark Hoeksche waard te gaan bouwen. Jasper van Luik, Directeur NewCorp Logistics, vertelt:  “Op het bedrijvenpark kunnen we het bedrijfspand ontwikkelen dat we nodig hebben om onze internationale klanten goed te kunnen ondersteunen. Met deze verhuizing gaan we er niet alleen als bedrijf op vooruit, maar verwachten we zeker 50 extra banen te creëren.”

Over WDP

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft ruim 3,5 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ruim 180 locaties op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Roemenië.

Ron DrijverCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00