Euroscoop Cinema- & Leisurecomplex, Den Haag

Montage Euroscoop Den Haag
Montage Euroscoop
Heiwerk Euroscoop Den Haag Ypenburg
Euroscoop Den Haag Artist Impression

Project specificaties

Soort gebouw Sport- en recreatieruimte

Locatie Den Haag

Oppervlakte 15.000 m²

Status In uitvoering

Nieuwbouw bioscoopcomplex

Argos Projectmanagement NV heeft Hercuton voor de tweede keer op rij opdracht gegeven voor de bouw van een Cinema- & Leisurecomplex. De nieuwste bioscoop van het Belgische Euroscoop wordt gerealiseerd in Den Haag. In 2019 realiseerden we al een Euroscoop in Amsterdam-Noord.

Het multifunctionele complex herbergt 2.500 bioscoopstoelen waaronder 50 zitplaatsen voor mindervaliden. Net als op de andere locaties van Euroscoop komen er ook andere leisure en horeca activiteiten in het complex in Den Haag. Een gedeelte van de twee onderste niveaus wordt als parkeergarage ingericht.

Vijfde Euroscoop complex in Nederland

Euroscoop realiseerde al eerder bioscopen in Nederland. Na Tilburg, Maastricht, Schiedam en het in 2019 opgeleverde complex in Amsterdam-Noord, is het nu de beurt aan Den Haag. De bioscoop komt langs de snelweg A12 bij station Ypenburg en de naastgelegen Park & Ride. Het complex beslaat in totaal zo’n 15.000 m².

Veelzijdig beton

De opdrachtgever heeft er bewust voor gekozen om het complex in prefab beton te realiseren. Dit heeft mede te maken met de eigenschappen van beton: duurzaam, degelijk en brandwerend. De samenwerking tijdens het project in Amsterdam verliep voor beide partijen prettig. De organisatie en bouwwijze van Hercuton uit Nieuwkuijk speelden hierbij een belangrijke rol, evenals de bouwsnelheid.

Planning

Medio juni wordt gestart met de funderingswerkzaamheden en in januari 2020 starten we met de montage. De oplevering van de werkzaamheden van Hercuton vindt in het tweede kwartaal van 2020 plaats.

Betrokken partijen

Argos Project Management ontwikkelt het bioscoopcomplex in opdracht van Euroscoop. Het ontwerp komt van het Tilburgse Forum Architecten & Planners. Ingenieursbureau Pieters Bouwtechniek zorgt voor de constructieadviezen.

Jack van den BroekCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00