Opslagruimte Kortmann Art Packers & Shippers, Hoofddorp

Montage van de nieuwbouw kunstopslag Kortmann Hoofddorp
Nieuwbouw kunstopslag Kortmann Hoofddorp
Nieuwbouw van de kunstopslag voor Kortmann Hoofddorp door Hercuton
Nieuwbouw van de kunstopslag voor Kortmann Hoofddorp door Hercuton
Montage van de kunstopslag voor Kortmann Hoofddorp door Hercuton

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand

Locatie Hoofddorp

Oppervlakte 12.134 m²

Status Opgeleverd

Nieuwbouw en uitbreiding kunstopslag

In Hoofddorp bouwen we voor de derde keer voor Kortmann Art Packers & Shippers (APS). De eerste uitbreiding had een oppervlakte van 2.034 m². De tweede besloeg 2.600 m² en in 2020 realiseren we een derde uitbreiding van 7.500 m². Deze zet het totaal straks op een knappe 80.000 m3 opslagruimte.

De uitbreidingen zijn in beton gerealiseerd. Een logische keuze, want waar sla je een kunstcollectie tenslotte veiliger op dan in een betonnen pand. Beton is inbraakwerend, brandveilig én het zorgt voor een stabiel binnenklimaat. Onze conceptmatige aanpak in combinatie met de voordelen van prefab beton heeft ertoe geleid dat de opdracht in beide gevallen aan Hercuton verstrekt is.

Het geheel is uitgevoerd in natuursteengranulaat kleur Wina (gebroken wit). In verband met de klimaatbeheersing is het dak uitgevoerd met klimaatvloer dakplaten. Het project is uitgevoerd in een bouwteam waarbij zowel de opdrachtgever, Benbouw advies en Hercuton aan deelnemen. Het pand is ontworpen door Hercuton.

Over Kortmann

Kortmann is een gevestigde naam in de internationale wereld van kunsttransport. Naast het transporteren van kunst biedt het bedrijf diverse extra diensten aan musea, galerieën en particulieren. Bijvoorbeeld het in- en uitpakken van de objecten door speciale art handlers of het opslaan van kunstcollecties.

Ron DrijverCommercieel Manager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00