Logistiek centrum Tielbeke, Lemelerveld

Nieuw logistiek centrum voor Tielbeke Logistiek in Lemelerveld gerealiseerd door Hercuton uit Nieuwkuijk
Nieuw logistiek centrum voor Tielbeke Logistiek in Lemelerveld.
Voor Tielbeke Logistiek heeft Hercuton een nieuw logistiek centrum turn-key gerealiseerd
Nieuw logistiek centrum van Tielbeke Logistiek.
Nieuw logistiek centrum voor Tielbeke Logistiek in Lemelerveld gebouwd door Hercuton
Kantine in het nieuwe logistiek centrum van Tielbeke Logistiek.
Nieuw logistiek centrum voor Tielbeke Logistiek in Lemelerveld gerealiseerd door Hercuton
Luchtfoto van nieuw logistiek centrum voor Tielbeke Logistiek in Lemelerveld gerealiseerd door Hercuton
Voor Tielbeke Logistiek heeft Hercuton een nieuw logistiek centrum turn-key gebouwd.
Het logistiek centrum is ontworpen en gebouwd door Hercuton.

Project specificaties

Soort gebouw Bedrijfspand, Distributiecentrum

Locatie Lemelerveld

Oppervlakte 4.500 m²

Status Opgeleverd

Turn-key nieuwbouw logistiek centrum

Voor Tielbeke Logistiek heeft Hercuton een nieuw logistiek centrum turn-key gebouwd. Het cross dock heeft een oppervlakte van ca. 4.500 m² en 3.000 m² laadkuil. Er zijn 52 docks en 2 busdocks gerealiseerd.

De nieuwbouw werd deels gerealiseerd tegen het bestaande bedrijfspand in Lemelerveld op het perceel wat Tielbeke in gebruik had als parkeerterrein voor haar vrachtwagens. Ook de wasstraat en het tankstation bevinden zich op dit perceel.

Traject van 3 fases

Het gehele (bouw)traject werd opgesplitst in 3 fases. In fase 1 verplaatste Tielbeke de wasstraat, tankstation en parkeerplaatsen naar een nieuw aangekocht perceel van bijna 12.000 m² in Lemelerveld.

Fase 2 en 3 hadden betrekking op de daadwerkelijke nieuwbouw. In fase 2 startten we met de bouw van het eerste deel van het logistiek centrum. Zo kon Tielbeke zo snel mogelijk haar activiteiten verplaatsen naar de nieuwbouw. In fase 3 werd de bestaande bedrijfshal deels verwijderd en aangesloten op de nieuwbouw. Het resterende deel van de bestaande hal werd voorzien van een nieuwe façade van beton.

Herkenbare huisstijl

Het ontwerp van het logistiek centrum is afkomstig van Hercuton. De huisstijl van Tielbeke Logistiek is duidelijk herkenbaar in het pand. Alle dockdeuren zijn voorzien van de kenmerkende kleur rood. De nieuwbouw is conceptmatig gerealiseerd in prefab beton. Enerzijds vanwege de natuurlijke eigenschappen van beton: een duurzaam, degelijk en brandvertragend constructiemateriaal met een hoog accumulerend vermogen. Anderzijds vanwege de bouwsnelheid. Door onze integrale en conceptmatige aanpak waren we in staat dit complex in korte tijd te bouwen. Pro/Mibo uit Wierden verzorgde de bouwbegeleiding.

Over Tielbeke Logistiek

Familiebedrijf Tielbeke Logistiek is als logistieke dienstverlener actief in (Dedicated) Transport, Benelux Distributie en Warehousing. Het bedrijf heeft ruim 400 medewerkers in dienst, beschikt over 250 trucks en 30.000 m² op- en overslagruimte in Lemelerveld en Zwolle.

Alex VerhagenArchitect

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat Hercuton voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 00