Status: 
In uitvoering
Oppervlakte: 
27.477 m2
Projectinformatie: 

Op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel verrijst binnenkort een distributiecentrum van ca. 27.500 m2. Hercuton realiseert het gebouw voor de Europese tak van een internationale belegger van wereldformaat. De nieuwbouw is gesitueerd naast het nieuwe DHL pand, het grootste gasloze (all-electric) sorteercentrum van de Benelux, welke Hercuton eveneens turn-key gerealiseerd heeft.

Samenwerking
De ontwikkeling “DC Miles Zaltbommel” is in samenwerking met Over Engh Vastgoed BV tot stand gekomen. Jones Lang Lasalle en M² Real Estate zijn namens de belegger met verschillende potentiële huurders in gesprek. Ivo van der Mark, Algemeen Directeur bij Hercuton: “De samenwerking tussen alle betrokkenen is erg goed verlopen. Gemeente Zaltbommel heeft wederom alle medewerking verleend voor een snelle en soepele overdracht.”

Geheel of gedeeltelijk huren
Het nieuwe, moderne distributiecentrum heeft een oppervlakte van 27.477 m2. Het gebouw bestaat uit een bedrijfsruimte, mezzanine en kantoorruimte. Het pand is onder andere geschikt voor e-commerce gerelateerde logistiek met een grote doorloop aan orders. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen op het dak en heeft de duurzaamheidsambitie BREEAM-NL “Good”.

Turn-key
Het betreft een turn-key project voor Hercuton die eveneens het ontwerp verzorgde. Het gebouw is opgesplitst in 2 delen, voorzien van kantoorruimtes en kan naar wens geheel of gedeeltelijk gehuurd worden. Het volledige vergunningstraject is getoetst door Seconed middels Technical Inspection Services (TIS) en de omgevingsvergunning is inmiddels verstrekt door de Gemeente Zaltbommel.

De locatie
Bedrijventerrein de Wildeman in Zaltbommel ligt vlak onder het hart van Nederland, aan de A2, net buiten het centrum van de historische stad Zaltbommel. Het is een duurzaam, veilig en centraal gelegen bedrijventerrein. De Wildeman biedt de aantrekkelijke combinatie van een duurzame structuur in een groene omgeving, uitstekende bereikbaarheid – niet voor niets maakt het deel uit van de Logistieke Hotspot Rivierenland – en een intensieve samenwerking op het gebied van veiligheid tussen de ondernemers die er gevestigd zijn, de gemeente Zaltbommel en ondersteunende diensten als politie en brandweer.

De Planning
De funderingswerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Het distributiecentrum wordt in juni 2020 turn-key opgeleverd.

Meer informatie
https://dcmiles.nl/zaltbommel-nl/
https://www.overengh.com/
www.m2realestate.nl 
https://www.jll.nl/
https://www.zaltbommel.nl/
https://de-wildeman.nl/

Bekijk alle afbeeldingen